, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκινούν στις αρχές του 2018 οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείου του Ολοκαυτώματος

του Βαγγέλη Στολάκη
Ξεκινούν στις αρχές του 2018 οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο κ. Μπουτάρης είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα για το σκοπό αυτό. Βρέθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης την επόμενη βδομάδα αναμένεται να υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης.
Δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Το λέμε Μουσείο Ολοκαυτώματος αλλά θα είναι ένα μουσείο για την επίδραση που είχε η εβραϊκή κοινότητα στην πόλη. Η ιστορία της πόλης δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος ο Γαλέριος και τα βυζαντινά. Να μάθει κόσμος για την επιρροή της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη. Γιατί την λέγανε Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.