, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ξεκληρίζουν τον μικρομεσαίο αγρότη- Δε θα τους περάσει»

«Το πρόβλημα είναι ότι ακολουθούν την ίδια πολιτική και» δήλωσε στον Alpha 989 ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο έβγαλε για τρίτη φορά ένθετο και το μοιράζει στις επαρχιακές πόλεις και στο οποίο λέγονται αναλήθειες. Άλλα λένε στα λόγια άλλα λένε στο χαρτί. Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο, είναι και ο ΦΠΑ στο 24%. Η φορολογία. Τον λογαριασμό τον φορολογικό τον κάνουν με βάση τα στοιχεία του ‘15 και του ’14. Ό,τι υπερβαίνει από ενισχύσεις τις 12.000, φορολογείται, αυτά τα λέει στο χαρτί. Αποδεικνύεται ότι αυτό που λένε για το 95% δεν είναι αλήθεια για τους αγρότες ή ότι αφορά άλλα κριτήρια».
Τόνισε ότι «οι μικροί αγρότες φεύγουν. Στον κάμπο κυριαρχεί η μικρή και η μεσαία αγροτιά. Το 5% των αγροτών είναι με ενοικιαζόμενα χωράφια και αν τους έρθει και μια στραβή δεν ξαναϊσιώνουν. Εμείς τελικά δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, δεν θα μείνει φράγκο σε εμάς. Από την ενίσχυση μειώθηκε το 60%. Αυτά που παίρνουμε ως ενισχύσεις πάνε στην παραγωγή. Οι τιμές είναι εξευτελιστικές και το κόστος μεγάλο. Άρα δεν τα παίρνει ο αγρότης αλλά ο βιομήχανος ο μεγάλος».
Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις είπε ότι «όταν βγαίνουν στον αγώνα οι αγρότες είναι επειδή δεν ακούν (στην κυβέρνηση) με πιο ήπιες μορφές. Την Πέμπτη θα βγουν μπλόκα και στον Προμαχώνα και αλλού και θα αποφασίσουμε αλλά δεν θα κλείσουμε τους δρόμους με τρόπο που να λένε ότι «οι αγρότες καλά την έβγαλαν παρά την κρίση». Δεν θα τους περάσει».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.