, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξυπνάτε και αισθάνεστε κουρασμένοι; – Διαβάστε γιατί

Ένας καλός ύπνος το βράδυ είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, συχνά κάνουμε λάθη στην κρεβατοκάμαρα  που μας στερούν  τον καλό ύπνο και ξυπνάμε κουρασμένοι το πρωί.
1 # Κοιμάστε σε ένα μαλακό μαξιλάρι.
Αν και αυτό ακούγεται λίγο  παράξενο, τα μαλακά μαξιλάρια δεν είναι καθόλου ιδανικά για το λαιμό σας. Το ιδανικό μαξιλάρι πρέπει να κρατάει τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη με το λαιμό σας, αν το κεφάλι και ο λαιμό σας δεν είναι ευθυγραμμισμένος με τη σπονδυλική στήλη, ο πόνος στον αυχένα είναι αναπόφευκτος, ειδικά αν κοιμάστε στο πλάι. Οι άνθρωποι που κοιμούνται στο πλάι, συνιστάται να χρησιμοποιούν  ένα υψηλότερο μαξιλάρι για να καλύψει το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους.
2 # Κοιμάστε σε ένα δωμάτιο χωρίς περσίδες με πολύ φώς.
Το φως είναι εχθρός του καλού ύπνου! Εάν υπάρχει πάρα πολύ φως στο υπνοδωμάτιο σας, είναι δύσκολο να κοιμηθείτε, και πολύ εύκολο να ξυπνήσετε. Φροντίστε να κοιμάστε σε σκοτεινό δωμάτιο γιατί η ποιότητα του ύπνου δεν είναι σημαντική μόνο για τη διάθεσή σας, αλλά και για πολλές άλλες διαδικασίες στο σώμα σας.
3 # Κοιμάστε σε ένα δωμάτιο που είναι πολύ ζεστό ή κρύο.
Θερμοκρασίες δωματίου άνω των 23°C και κάτω από 12°C θα επηρεάσουν κατά πολύ  τη διαδικασία του να κοιμηθείτε ή να ξυπνήσετε σωστά. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας, η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 18 ° C, επειδή επιταχύνει τον μεταβολισμό σας.
4 # Κοιμάστε σε συνθετικά σεντόνια.
Σατέν νυχτικά, σεντόνια και κουβέρτες μπορεί να ακούγονται ωραία, αλλά ο ύπνος με αυτά τα υλικά στην πραγματικότητα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματός , με αποτέλεσμα να ξυπνήσετε ιδρωμένοι. Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμάστε με πιτζάμες και νυχτικά από βαμβάκι και φυσικά υλικά, διότι επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει διατηρώντας έτσι το φυσική θερμοκρασία του σώματός σας.
5 # Κοιμάστε σε ένα παλιό, σκληρό ή πολύ μαλακό στρώμα.
Εάν το στρώμα σας είναι παλιό με διάφορα εξογκώματα , είναι πολύ πιθανό ότι θα ξυπνήσετε  με πόνο στην πλάτη.
Αν το στρώμα είναι πολύ μαλακό, ο πόνος στην πλάτη είναι και πάλι αναπόφευκτος.
Αυτό δυστυχώς ισχύει και για σκληρά στρώματα. Η  ιδανική περίπτωση είναι  να πάρετε ένα  στρώμα που θα προσαρμόζει καλά με τη σπονδυλική σας στήλη.
6 # Βλέπετε  τηλεόραση, χρησιμοποιήσετε το φορητό σας υπολογιστή ή το κινητό σας στο κρεβάτι.
Το μπλε φως που εκπέμπεται από όλες τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές ενεργοποιεί το μυαλό σας και το εμποδίζει να λαμβάνει σήματα για να πάει για ύπνο. Για παράδειγμα εάν λάβετε ένα μήνυμα ή e-mail κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμη και αν τα μάτια σας είναι κλειστά, το φως φτάνει τα βλέφαρά σας και διεγείρει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο σας για να σας ξυπνήσει. Είναι καλύτερα να αφήνετε το τηλέφωνό σας σε ένα άλλο δωμάτιο, πριν πάτε για ύπνο. Εάν εξακολουθείτε να χρειάζεστε το τηλέφωνό σας, για την αφύπνιση για παράδειγμα, αφήστε όσο πιο μακριά από το κρεβάτι σας. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση! Σβήστε τη μια ώρα πριν σκοπεύετε να πάτε για ύπνο για να δώσετε στο μυαλό σας την ευκαιρία να ξεκουραστεί.
7 # Κοιμάστε με το κατοικίδιό σας.
Σύμφωνα με επίσημη έρευνα μέχρι και το 63% των ανθρώπων που κοιμούνται μαζί με τα κατοικίδια τους, ξυπνούν κουρασμένοι. Αν ζείτε με κατοικίδια ζώα λοιπόν, φτιάξτε ένα άνετο μέρος για να κοιμηθούν αυτά, αλλά βεβαιωθείτε θα είναι μακριά από το κρεβάτι σας.
πηγή: onlythebest.gr
bigstock photo

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.