, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι δρόμοι της γαστρονομίας του Καιμακτσαλάν»

4f945afac1513e7d4a646f53c76640a7Με μεγάλη προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση γαστρονομίας στην Έδεσσα με τίτλο «Οι δρόμοι της Γαστρονομίας του Καιμάκτσαλάν». Η διοργάνωση έγινε από τον Δήμο Έδεσσας στα πλαίσια κοινού διασυνοριακού προγράμματος με το Δήμο Καβαντάρτσι και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IPA-CBC υπό τον τίτλο ΚΑΙΜΑΚ.

Την Παρασκευή 17.5 έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «οι δρόμοι του Κερασιού» της εικαστικής ομάδας του Πάρη Χατζηγιάννη στην περιοχή των Μύλων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 26.5 και είναι μοναδική. Το Σάββατο 18.5 το πρωί οργανώθηκε εργαστήρι παρασκευής Ελληνικού Πρωϊνού στο εστιατόριο «Ηρθα & Έδεσσα» στην περιοχή καταρρακτών ενώ ακολούθως οργανώθηκε το σεμινάριο γαστρονομίας στο Κέντρο Καταρράκτες.

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων, σεφ & μάγειρες, επιχειρηματίες του τουρισμού & των προϊόντων διατροφής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις και … γεύσεις. Στο εργαστήρι δημιουργίας του ελληνικού πρωινού με προϊόντα της περιοχής συμμετείχαν και μάγειρες από την τοπική σχολή μαγείρων του IEK Έδεσσας. Ακολούθως οργανώθηκε σεμινάριο γαστρονομίας με καθηγητές γαστρονομίας από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Οχρίδα και το Καβαντάρτσι.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς των σεφ γεύτηκε πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν από τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου ενώ ακολούθως φόρεσαν τις ποδιές μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Καβαντάρτσι Κύρο Κέλοβ και σέρβιραν τις πρώτες λιχουδιές υπό τους ήχους της τοπικής Μακεδονικής μουσικής με το συγκρότημα «Βόρειοι» και τους μοναδικούς Εδεσσαϊκούς χορούς από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας Μέγας Αλέξανδρος.

Δυστυχώς εκτός του Δημάρχου Έδεσσας όλοι οι άλλοι έλαμψαν με την απουσία τους δίνοντας για άλλη μια φορά το σύνθημα ότι στις επερχόμενες εκλογές θα έχουμε εκπλήξεις. Λαλίστατοι φορείς, παράγοντες και μεγαλόστομοι άρχοντες της πόλης, όπως επίσης και εκπρόσωποι ΜΜΕ, αρκέστηκαν στα πουρνάρια …μακριά από την ανθοέκθεση και την έκθεση γαστρονομίας. Γιατί; Ο κόσμος όμως ήταν εκεί και επιβράβευσε την δουλειά που έγινε. Ελπίζουμε η διοργάνωση να συνεχιστεί και του χρόνου.

Η όλη διοργάνωση στηρίχτηκε από το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook Kaimak & στο www.edessacity.gr.

 www.tastv.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.