, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι δυο Βορειοελλαδίτες που γυρίζουν την Ελλάδα για καλό σκοπό με… ορθοπεταλιές (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

του Βαγγέλη Στολάκη
Με στόχο να διανύσουν με… ορθοπεταλιές περισσότερα από 1400 χιλιόμετρα μέσα σε 15 μέρες και μάλιστα για φιλανθρωπικό σκοπό ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή το ταξίδι τους από τη Βέροια δυο Βορειοελλαδίτες ποδηλάτες.
Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό Γιώργο Λυπιρίδη, 33 ετών που το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη Βέροια και τον Πέτρο Παλουκίδη, 31 ετών με καταγωγή από την Ημαθία.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και αναμένεται να ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο.
Σήμερα οι δυο νέοι ποδηλάτες βρίσκονται στο Δερβένι Κορίνθου, έχοντας ήδη περάσει από Βέροια, Κοζάνη, Τρίκαλα, Άρτα, Αγρίνιο, Πάτρα. Επόμενοι σταθμοί είναι οι: Αθήνα, Χαλκίδα, Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, ενώ τελικός σταθμός η Θεσσαλονίκη.
Οι δυο νεαροί, έχουν «βαπτίσει» την προσπάθειά τους ως «Ρόδα είναι και γυρίζει» και σε κάθε πόλη που βρίσκονται επισκέπτονται καταστήματα  X-Treme Stores τα οποία αφενός στηρίζουν την προσπάθειά τους και αφετέρου συμβάλουν στο να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα τα οποία στην συνέχεια θα δοθούν στο αθλητικό σωματείο ατόμων ΑμεΑ «Εν Σώματι Υγιεί».
Το ταξίδι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Αυγούστου. Καθημερινά οι δυο ποδηλάτες «τρέχουν» περίπου 130-150 χιλιόμετρα από τις 6 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνουν μικρά διαλείμματα προκειμένου να ξεκουραστούν ενώ το βράδυ διανυκτερεύουν στη φύση σε αντίσκηνο.
«Πρόκειται για μια φοβερή εμπειρία. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το εγχείρημα. Παράλληλα όμως είναι ένα όνειρό μου που παίρνει σάρκα και οστά» σχολιάζει στο karfitsa.gr ο Γιώργος Λιπιρίδης.
Σημειώνεται πως οι δυο ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική ύπαιθρο και τα μικρά χωριά που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, αφού δεν ποδηλατούν στην εθνική οδό αλλά σε επαρχιακούς δρόμους περνώντας μέσα από χωριουδάκια.
«Ο κόσμος μας υποδέχεται με χαμόγελα» καταλήγει  κ. Λυπιρίδης.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, μπορούν να το κάνουν στην Βενιζέλου 53, στον ειδικό κουμπαρά και στον Τραπεζικό Λογαριασμό Eurobank – Ergasias: 0026.0231.04.0200995995 – IBAN: GR4602602310000040200995995.
Δείτε το ταξίδι τους καρέ- καρέ: 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.