, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι ευχές του Ιβάν Σαββίδη στον Μίκη Θεοδωράκη

φωτο eurokinissi.gr

Τις ευχές των Ελλήνων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ για τα 92α γενέθλια του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζει με δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης.
«Είστε η περηφάνια και η τιμή του λαού μας. Είστε μία προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας. Η πνευματική δύναμη, η πίστη και η αφοσίωσή σας στα ιδανικά του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας διεγείρουν ειλικρινή θαυμασμό. Η δημιουργική ευφυΐα σας σκληραγωγήθηκε από την ίδια τη ζωή, πλούσια σε δοκιμασίες και κακουχίες, επιτεύγματα και υπερβάσεις, χαρές και νίκες» τονίζει στη δήλωση του ο κ. Σαββίδης.
«Σήμερα το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη είναι ένα αληθινό ελληνικό σύμβολο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση που του αξίζει σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο κ. Σαββίδης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, αφού επισημάνει ότι οτι «χωρίς υπερβολή» στη Ρωσία ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους ξένους, κάνει παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέσεων.
«Μαέστρο, αυτή την εορταστική μέρα με όλη μου την καρδιά σας εύχομαι υγεία, ευθυμία, ανεξάντλητη ενέργεια και έμπνευση για την κατάκτηση νέων δημιουργικών υψών!» καταλήγει στη δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης./ Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.