, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Οι καλύτερες ταινίες… δωρεάν στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη!

Με κλίμα από Καζαμπλάνκα του 1942 και με τις έξοχες ερμηνείες του Μπραντ Πιτ και της Μαριόν Κοτιγιάρ στην κατασκοπευτική ταινία «Οι Σύμμαχοι» άνοιξε στο Πανόραμα η αυλαία της χειμερινής κινηματογραφικής περιόδου που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Πανοράματος.
Στην πρεμιέρα, που έγινε στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα, έδωσαν το παρών δεκάδες σινεφίλ, οι οποίοι και γέμισαν ασφυκτικά το υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». Απόλαυσαν την υπέροχη ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, η υπόθεση και η ατμόσφαιρα της οποίας θυμίζουν έντονα την θρυλική Καζαμπλάνκα του Μάικλ Κερτίζ, με πρωταγωνιστές τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Ίνγκριτ Μπέργκμαν.
«Σήμερα παρακολουθήσαμε σε μια εξαιρετική αίθουσα μια υπέροχη ταινία, που μας θύμισε το ρομαντικό δράμα της αυθεντικής ”Καζαμπλάνκα”» σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που έδωσε το παρών στην πρεμιέρα και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε και φέτος το χειμώνα από το Πανόραμα -και θα ακολουθήσει και το Ασβεστοχώρι- με ένα μπαράζ ποιοτικού κινηματογράφου με ξεχωριστές ταινίες για τους δημότες μας. Προσφέροντας υψηλού επιπέδου πολιτιστικά προϊόντα και μάλιστα εντελώς δωρεάν”.
Στο πανέμορφο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, στις 8:00 μμ και με ελεύθερη είσοδο οι σινεφίλ του Πανοράματος, αλλά και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι το Μάρτιο 16 αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου. Από την κοινωνική ταινία «Χιόνι πάνω στους κέδρους» με τον Ιθαν Χοκ και την ιταλική κωμωδία «Που πάω, Θεέ μου» με τον Κέκο Ζαλόνε μέχρι την κοινωνική ταινία «Gran Torino» του Κλιντ Ίστγουντ και τον Άντονι Χόπκινς στο «Καρδιές στην Ατλαντίδα».
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα και η Κινηματογραφική Λέσχη στο Ασβεστοχώρι (αίθουσα Πολιτισμού) που λέει «Φώτα, κάμερα πάμε» για τον φετινό χειμώνα, με την ταινία « Σύμμαχοι», ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συνολικά δεκατρείς προβολές.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των δύο Κινηματογραφικών Λεσχών μπορείτε να βρείτε στο site του δήμου (www.pilea-hortiatis.gr) και στο fb στο προφίλ που έχει η κάθε κινηματογραφική λέσχη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.