, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι πωλήσεις παικτών είναι έξυπνη πολιτική»

Του Βασίλη Μάστορα
Ο τρόπος µε τον οποίο «χτίζεται» ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια δεν είναι και ο σοφότερος. Αποτέλεσµα αυτού είναι η επιβεβληµένη πλέον ανάγκη να κάνει διαχείριση του φορτωµένου ρόστερ που έχει. Όχι µόνο για να είναι σύµφωνη η ΠΑΕ µε τις ανάγκες του Financial Fair Play, αλλά και γιατί η… πολυκοσµία δηµιουργεί µικροεντάσεις στα αποδυτήρια, καθώς όλοι οι παίκτες έχουν την απαίτηση να παίρνουν φανέλα βασικού ή τουλάχιστον να έχουν συµµετοχή σε σηµαντικό αριθµό αγώνων. Υπάρχει όµως ένα πρόβληµα. Οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να εγκαταλείψουν τα αποδυτήρια της Τούµπας είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν φέτος συµµετοχές ή εάν έχουν αυτές µετριούνται σε λίγα λεπτά. Αυτό το στατιστικό στοιχείο, παρότι ανήκουν στο ρόστερ ενός µεγάλου ποδοσφαιρικού κλαµπ δεν είναι το καλύτερο διαβατήριο είτε για να πάνε κάπου δανεικοί, είτε για να πουληθούν.
Εάν ο ΠΑΟΚ κάνει πολιτική απλώς για να ξελαφρώσει το ρόστερ και να βγάλει µπελάδες από το κεφάλι του Λουτσέσκου, τα πράγµατα είναι σχετικά εύκολα. Εάν όµως θέλει να βάλει χρήµατα στο ταµείο του έχει λίγες επιλογές. Μία από αυτές είναι ο Πρίγιοβιτς. Ποδοσφαιριστής-σταρ, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οµάδων από την Κίνα. Το ζήτηµα όµως που µπαίνει είναι εάν ο ΠΑΟΚ θα βγει περισσότερο ωφέλιµος πουλώντας ακριβά τον Σέρβο, εισπράττοντας τα χρήµατα µε την ελπίδα να τον αντικαταστήσει µε έναν καλύτερο αλλά φθηνότερο ποδοσφαιριστή ή εάν θα πρέπει να χτίσει πάνω στον Πρίγιοβιτς; Άρα τι είναι προτιµότερο; Να επιχειρήσει ο Λουτσέσκου να αξιοποιήσει τον Σέρβο µε κάθε τρόπο και να ενισχυθεί η οµάδα µε δύο-τρεις ακόµη ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι ή να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ στην πώληση του κάνοντας µία καθαρά εµπορική πράξη µε όποιο ρίσκο συνεπάγεται αυτή. Η λογική λέει ότι περήφανες και επικερδείς πωλήσεις κάνεις όταν έχεις ισάξιο ή και καλύτερο αντικαταστάτη και συγχρόνως µία οµάδα η οποία δεν θα «λαβωθεί» από µία τέτοια µεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόµη αυτή την πολυτέλεια οπότε θα πρέπει να πάρει µία απόφαση για την πώληση του Πρίγιοβτις µετά από µεγάλη σκέψη. Γιατί στην εµπορική λογική πούλησε και τον νεαρό Ροντρίγκεζ και η εξίσωση βγάζει αρνητικό πρόσηµο. Άλλωστε οι οµάδες «χτίζονται» και δεν αγοράζονται, οπότε όσο γεµάτο κι αν είναι το ταµείο της ΠΑΕ αυτό δεν σηµαίνει ότι η οµάδα θα είναι κι αξιόπιστη αγωνιστικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.