, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

"Καμία ανοχή σε φαινόμενα ρατσισμού… "(Βιντεο)

“Καθήκον και τιμή η παρουσία μου εδώ” είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς μιλώντας πριν από λίγο στην εβραϊκή συναγωγή της Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση για τη θλιβερή επέτειο των 70 χρόνων απο το πρωτο τρενο που αναχώρησε γεματο Εβραίους της πολης για τα στρατόπεδα θανάτου του ναζισμού.

Ο ρατσισμός ποτε δε χώραγε στον ελληνισμό  Η έννοια του είναι ασύμβατη με τον ελληνικό πολιτισμό ειπε. Ειναι ξενος και εχθρικος προς εμας ειπε ο πρωθυπουργος.  Επισης ο κ. Σαμαρας αναφέρθηκε στις ιστορικα καλες σχεσεις μεταξυ του Ισραηλ και της Ελλαδας.  

Μετά μίλησε και ο Δήμαρχος – βλ βίντεο-

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης και σε «πηγαδάκι» έγινε η πρώτη τοποθέτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη  για την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου. Ο Π.Ψωμιάδης ρωτήθηκε εάν φοβάται με όλα αυτά που βγαίνουν στο φως.

Εκείνος απάντησε πως «Σε εμάς δεν χάθηκαν χρήματα εκεί χάθηκαν ο δικαστής είναι εναντίον εκεί που χάνονται χρήματα . Το κλίμα κατά ε μου το δημιουργεί ο Τύπος. Αυτούς που τάισε (ο Παπαγεωργόπουλος) αυτοί τον έφαγαν. Η δικαιοσύνη δεν φταίει. Στο μέλλον θα δούμε πράγματα και θάματα.» 

Kατά την έξοδό του Α.Σαμαρά  από την εβραϊκή συναγωγή της Θεσσαλονίκης τον περίμενε ο Π.Ψωμιάδης τον οποίο χαιρέτησε ο πρωθυπουργός

Αργότερα  ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με Εβραίους επιχειρηματίες στο electra palace.

Β.Στολ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.