, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ορίστηκε η νέα επικεφαλής της Εισαγγελείας κατά της Διαφθοράς

Με 10 ψήφους έναντι ενός επελέγη ως νέα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς η κ. Ελένη Τουλουπάκη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Ειδικότερα, το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Βασιλική Θάνου, με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα και με την συμμετοχή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου επέλεξε σχεδόν ομόφωνα (10 – 1) την 52χρόνη εισαγγελική λειτουργό.
Η κ. Τουλουπάκη θα διαδεχθεί την Ελένη Ράικου, η οποία υπέβαλε πριν από λίγες ήμερες την παραίτησή της, καταγγέλλοντας την έλλειψη θεσμικής προστασίας στο πρόσωπό της ενώ συνέδεσε την αποχώρησή της και με την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση της Novartis.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που μειοψήφησε ήταν ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης, ο οποίος πρότεινε άλλους, αρχαιότερους στην ιεραρχία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.