, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Τσίπρα για τον… σκύλο που γαυγίζει

Το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας, έσπευσε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τη στάση της Άγκυρας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τη μεριά της. «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, εάν αυτοί αληθεύουν, τους οποίους και ανέφερε στην συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουλίου» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
«Είναι ανάρμοστες οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν σχετικά με τη χώρα μας. Τέτοιες εκφράσεις δεν αρμόζουν ούτε στο πρόσωπο και ούτε στο αξίωμα του πρωθυπουργού Τσίπρα. Με αυτή την αφορμή εκφράζουμε και επαναλαμβάνουμε την προσδοκία μας από τους αρμόδιους στην Ελλάδα να τηρούν υπεύθυνη στάση για τα θέματα που αφορούν και την χώρα μας», καταλήγει η ανακοίνωση των Τούρκων διπλωματών. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει χθες: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. Όταν φωνάζεις και δημιουργείς φασαρία δεν κάνεις καλό ούτε στα σχέδια σου, ούτε μπορεί να πετύχεις πολλά. Η Άγκυρα να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις απαιτήσεις του. Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυρίαρχα δικαιώματα μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.