, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οχήματα "φαντάσματα" σε αγγελίες

internet-damaskosΤουλάχιστον τρεις ανυποψίαστοι  πολίτες είχαν πέσει θύματα  ενός απατεώνα που αναρτούσε αγγελίες σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου για την πώληση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων σε χαμηλές τιμές. Τα θύματα έστελναν την προκαταβολή που ζητούσε ο δράστης, αλλά δεν έβλεπαν ποτέ τα οχήματα που απλώς… δεν υπήρχαν!

Ο απατεώνας κατοικεί στο Ηράκλειο, αλλά εξαπατούσε θύματα από όλη την Ελλάδα. Από έναν 39χρονο στο Άργος είχε πάρει 600 ευρώ στις 4 Απριλίου. Την ίδια ημέρα απέσπασε 650 ευρώ από έναν 29χρονο στη Χαλκίδα. Στις 9 και 10 Απριλίου, εισέπραξε 790 ευρώ από έναν 59χρονο στην Καρδίτσα και από έναν 22χρονο στο Παλιό Φάληρο άλλα 1.040 ευρώ! Το τελευταίο του θύμα, όμως, την γλίτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!

Οι άνδρες της Ασφαλείας Ηρακλείου που είχαν δεχθεί τις καταγγελίες, εντόπισαν τον 31χρονο σε ένα υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ. όπου είχε πάει για να εισπράξει την ταχυδρομική επιταγή ύψους 600 ευρώ που του είχε στείλει ένας 24χρονος υποψήφιος αγοραστής! Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για απάτες μέσω υπολογιστή κατά συρροή, ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματά του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.