, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο Βαρουφάκης, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και στο βάθος… ένας απομονωμένος Τσίπρας»

φωτο αρχείου eurokinissi.gr

Του Σπύρου Καρανικόλα*
Το τελευταίο διάστημα ο Ελληνικός λαός πληροφορείται έκπληκτος καθημερινά τις συγκλονιστικές, πρωτοφανείς και ανατριχιαστικές αποκαλύψεις τόσο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη, όσο και αξιωματούχων της Ελληνικής Κυβέρνησης (κ. Κιμ, κ. Τσιρώνη), σχετικά με την πορεία της Χώρας το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τις επιλογές προσωπικά του κ. Τσίπρα. Τα ερωτήματα σίγουρα είναι πολλά, κρίσιμα και μέχρι τώρα αναπάντητα.
Το βασικότερο όμως θέμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας επεξεργαζόταν τελικά ένα σχέδιο Β,  εν αγνοία του Ελληνικού λαού και κατά παράβαση της λαϊκής εντολής, το οποίο οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ανέθεσε στον κ. Βαρουφάκη (το πάλαι ποτέ asset) τη θέση του Υπουργού Οικονομικών για να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο. Ένα σχέδιο που καταδίκαζε τον ελληνικό λαό σε μία ασύλληπτη εθνική τραγωδία, την αμέσως χειρότερη μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτό που εμπόδισε τελικά τον κ. Τσίπρα από το να υλοποιήσει αυτό το εγκληματικό για το λαό σχέδιο, ήταν, κατά τον κ. Βαρουφάκη, ο φόβος για ένα πραξικόπημα ή ένα νέο Γουδί!
Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραιη και προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη. Η σιωπή του είναι εκκωφαντικά ένοχη. Όμως, όσο και να μην απαντάει στις αποκαλύψεις, όσο και να φοβάται ότι ο κ. Βαρουφάκης τον έχει προφανώς καταγράψει για αυτά και άλλα πολλά, σύντομα θα βρεθεί προ των γεγονότων και των ευθυνών του, γιατί αυτοί οι Κυβερνητικοί χειρισμοί του πρώην Τσάβες της Ευρώπης κόστισαν κατά τον κ. Ρέγκλινγκ 100 δις. Ευρώ στον Ελληνικό λαό και υπονόμευσαν την Ευρωπαϊκή θέση της Χώρας.
Την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε άναυδοι και την πρωτοφανή, λυσσαλέα και κλιμακούμενη επίθεση Κυβερνητικών στελεχών, με αποκορύφωμα ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού, απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, την τρίτη δηλαδή και ανεξάρτητη εξουσία και πυλώνα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Ο κ. Τσίπρας μιλά για… «θεσμικό εμπόδιο», ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί τους Δικαστές για… «αντικυβερνητική στάση».  Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη θεσμική εκτροπή, υπονομεύοντας του θεσμούς και πλήττοντας εν τέλει ευθέως την ίδια τη Δημοκρατία.
Ως νομικός πρωτίστως, πρέπει να τονίσω ότι δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική Ελληνική Δημοκρατία, στην οποία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ευθέως να κατηγορεί την Κυβέρνηση για «ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ», για προσπάθεια πλήρους «ΥΠΟΤΑΓΗΣ» και «ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ» της Δικαιοσύνης, ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία, αλλά ως κυβερνητικός «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ» και, το κυριότερο, ότι η Κυβέρνηση λειτουργεί κατά τα πρότυπα του νεο-σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος “είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”.  Είναι ξεκάθαρο ότι είναι υποχρέωσή μας, ως Δημοκρατικοί πολίτες, να αντισταθούμε στις φασιστικές πρακτικές αυτής της Κυβέρνησης, γιατί όπως έλεγε και ο Γάλλος φιλόσοφος Pascal: “Εξουσία χωρίς δικαιοσύνη είναι τυραννία“.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πολιτικός χρόνος του κ. Τσίπρα τελειώνει. Ο ίδιος είναι απομονωμένος στο γυάλινο κόσμο του Μεγάρου Μαξίμου, μακριά από τη κοινωνία και τα προβλήματά της. Σύντομα όμως θα λογοδοτήσει πρωτίστως ενώπιον του Ελληνικού λαού και η ετυμηγορία θα είναι ιδιαίτερα παραδειγματική απέναντι σε αυτούς που με ατελείωτα ψέματα, υποκρισία και θεατρινισμό δίχασαν και εξαπάτησαν έναν ολόκληρο λαό, μόνο και μόνο για να ανέλθουν στην εξουσία και αφού την πήραν, αυτό που κατάφεραν ήταν να σφίξουν τη θηλιά της λιτότητας στο λαιμό των πολιτών για πολλά ακόμα χρόνια.
*Ο κ. Καρανικόλας είναι αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.