, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Βούτσης αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Κατηγορηματικά απέκλεισε το σενάριο περί πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Μάλιστα φάνηκε και αισιόδοξος πως η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του real, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος είχε πει ότι υπάρχει μία επιχείρηση του Β. Σόιμπλε για πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.
«Μπορεί να υπάρχουν τέτοιες ιδέες και σκέψεις του Σόιμπλε ή όποιων άλλων, αλλά ούτε είναι πλειοψηφικές, ούτε κυρίαρχες ούτε, νομίζω, θα παίξουν τον ρόλο τους στην τελική διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα».
Ερωτηθείς αν αποκλείει τα εκλογικά σενάρια, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Εντελώς».
Ο κ. Βούτσης εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα, τονίζοντας:
«Είμαι αισιόδοξος. Θα κλείσουμε άμεσα. Δεν πρέπει να φτάσουμε στην άνοιξη».
«Βρισκόμαστε σε καλό σημείο στο Κυπριακό»
Αναφορικά με το Κυπριακό, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο.
«Θα σας καταθέσω ευθέως την αισιοδοξία μου ως προς το ότι ξεκίνησε μία διαδικασία που θα έχει κάποτε ένα τέλος. Θα είναι μία διαδικασία ανοικτού τέλους, όπως την προσδιορίζουν κορυφαίοι ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν τον δικό τους ρόλο, σε σχέση με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Και πρόσθεσε: «Ακόμα και αν δεν τελειώσει -που είναι πιθανό- με αποτέλεσμα συγκεκριμένο εφ’ όλης της ύλης, η πολυμερής, θα μείνει ανοικτή η διαδικασία. Όσα έχουν κατατεθεί θα ισχύουν σαν απόψεις για παραπέρα συμβιβασμούς. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.