, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Γ. Χρυσοστόμου στην Karfitsa: «Έχω δεχθεί bullying από συναδέλφους μου»

Είναι από τους ηθοποιούς που δεν αρκούνται να πουν μόνο τα της παράστασης που συμμετέχουν. Έχει άποψη και την λέει.

Όταν τον έχεις συνομιλητή ή τον ακούς-διαβάζεις ξέρεις ότι δεν θα βαρεθείς. Στα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά είναι και αυτό της «αυστηρότητας» αλλά στην πραγματικότητα ίσως το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του είναι η άνεση και η ευδιαθεσία ακόμα και όταν πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις που τον κουράζουν -πλέον- όπως «γιατί ήθελε να γίνει ηθοποιός».

Το όνομα του δεν το έχουμε γράψει ακόμα αλλά σίγουρα διαβάζοντας την περιγραφή το μυαλό πάει αμέσως στον Γιώργο Χρυσοστόμου. Ο Γιώργος βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, όπως κάνει σχεδόν κάθε χρόνο, από τότε που ξεκίνησε τα βήματα του στο θεατρικό σανίδι. Μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου σκηνοθετούν και πρωταγωνιστούν στην κωμωδία «Πέτρες στις τσέπες του».

Μία παράσταση που όσο παιζόταν στην Αθήνα ήταν για μήνες sold out. Ο Γ. Χρυσοστόμου μίλησε στην Karfitsa για την παράσταση, τον συμπρωταγωνιστή του, για τα κότσια που είχε στα πρώτα χρόνια της πορείας του, αλλά και για το bullying που όπως μας αποκάλυψε έχει δεχθεί επί σκηνής.

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

-Επιλέξατε και να σκηνοθετήσετε και να ενσαρκώσετε τους ρόλους. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό; Έχετε βγει εκτός του πλαισίου, αυτοσχεδιάζετε;

Συμβαίνουν και τα τρία. Είναι και εύκολο και δύσκολο και έχουμε βγει και εκτός πλαισίου. Ο θεατής που θα δει την παράσταση πάνω από μία φορά θα παρακολουθήσει την ίδια παράσταση, αλλά δεν ξέρουμε τι θα προκύψει.

-Πως θα περιγράφατε την συνύπαρξη σας με τον Μάκη Παπαδημητρίου επί σκηνής;

Είναι ευλογία. Παρακαλούμε το Θεό να έχει όλους τους ηθοποιούς έτσι. Πράγμα σπάνιο και νομίζω αν έρθει η ώρα να τελειώσει θα με πιάσει κατάθλιψη. Η συνεργασία μας πέρα από την συμπάθεια και το γέλιο που υπάρχει μεταξύ μας, είναι και η εκτίμηση και το ήθος. Κάποιοι ηθοποιοί, κάτι που έμαθα πρόσφατα και με στεναχώρησε κάνουν bullying πάνω στη σκηνή σε άλλους ηθοποιούς ή καταστρέφουν παραστάσεις και αυτό εμένα με θυμώνει και θα το πολεμήσω. Στην Αθήνα γίνεται αυτό από συγκεκριμένα άτομα. Ο Μάκης είναι περίπτωση ανθρώπου που εύχεσαι να παίζεις μαζί του.

-Έχετε δεχθεί bullying εσείς;

Βέβαια, από τους ίδιους, γι’ αυτό θύμωσα που έμαθα ότι και ένας άλλος συνάδελφος δέχθηκε bullying.

-Είχατε Plan B ή η υποκριτική για εσάς ήταν μονόδρομος;

Δεν υπάρχει και πολύ αυτό που λέμε «αυτό ή τίποτα». Εγώ ήξερα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, εάν δεν γινόμουν θα έβρισκα ένα Plan B. Η υποκριτική για μένα δεν ήταν κάτι που το σκεφτόμουν, όμως πέρασα σε μια άλλη σχολή και μετά το ξανασκέφτηκα και είπα «ε ας γίνω ηθοποιός». Εγώ ξεκίνησα από πέμπτη δημοτικού το πλάνο μου να γίνω ηθοποιός. Παρ’ όλα αυτά Plan B έχω και αυτή την στιγμή που μιλάμε, σε περίπτωση που το bullying, που αναφέραμε πιο πάνω συνεχιστεί και δεν μπορώ να παίξω άλλο.

-Πριν από αρκετά χρόνια ήρθατε από τον τόπο καταγωγής σας, τη Ρόδο, να σπουδάσατε υποκριτική στο ΚΘΒΕ, στη Θεσσαλονίκη. Σας ρωτούσαν τι ήρθατε να κάνετε εδώ από το νησί;

Όχι πολύ και όποιος έτυχε να με ρωτήσει κατάλαβα μετά ότι η ερώτηση του ήταν που βρήκα το θάρρος για κάτι τέτοιο. Δεν ήταν αναγκαστικά απαξιωτική η φράση. Εγώ ήρθα μόνος μου και χωρίς να έχω καμία οικονομική βοήθεια. Αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό και είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου, γιατί δεν έχω μπαμπά «εργοστασιάρχη». Και όποιος μου είπε «γιατί σηκώθηκες από το νησί και ήρθες εδώ;» είναι γιατί κάποιοι, κι εγώ ξέρω αρκετούς, πάνε διακοπές στη Ρόδο και μένουν εκεί για πάντα. Ε σου λένε ήρθες από εκεί στη Θεσσαλονίκη; η απάντηση μου είναι «ναι, έκανα αυτό ακριβώς που γούσταρα. Ποιο το πρόβλημα;».

-Νιώσατε σνομπισμό όσο μένετε στην Αθήνα ή στην συμπρωτεύουσα; Γιατί υπάρχει σνομπισμός προς τους νησιώτες.

Δεν είναι σνομπισμός ακριβώς είναι απορία ή ζήλια. «Πως είναι δυνατόν να φύγεις από ένα τέτοιο πανέμορφο μέρος;». Εγώ δεν το ένιωσα αυτό. Μάλλον αυτοί αισθανόντουσαν μειονεκτικά, γιατί η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο και κοσμοπολίτκο μέρος.

Info
Θέατρο Αριστοτέλειον
Ημέρες: Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Τιμές εισιτηρίων: 11 και 13 ευρώ στην προπώληση. Την ίδια μέρα στα ταμεία του Θεάτρου: 13 και 15 ευρώ.
Με λίγα λόγια: Μια «κωμικοτραγωδία» που εκτυλίσσεται στο Κέρι της Ιρλανδίας, όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί, δηλαδή extras… δηλαδή κομπάρσοι… δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια 2 ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.