, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει τη Σκοπούλη

skopouli1

 

Πρωτοφανής φαίνεται πως είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, αφού από τον περασμένο μήνα έχουν σταματήσει να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης… Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για τη χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία όπως έχει επανειλημμένως καταγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια υγεία.

Τα Κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δε γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού για τα οποία η απαραίτητη τεχνογνωσία υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς, αναφέρει η ανακοίνωση. Επιπλέον έχουν σταματήσει τα δωρεάν τεστ για τον ιό με αποτέλεσμα οι ανασφάλιστοι να πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους την εξέταση.

«Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σ ένα μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη Δημόσια Υγεία.», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια».

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Αναφοράς και ζητά να ξεκινήσουν αύριο κιόλας να γίνονται πάλι τα τεστ για τη διάγνωση της ασθένειας.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.