, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο. Κεφαλογιάννη: Η Καμεράτα κινδυνεύει, το Υπουργείο Πολιτισμού κωφεύει

Με αφορμή την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, διευκρινίσεις για τις ενέργειες που θα λάβει επί του ζητήματος.
Πιο αναλυτικά:
«H Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής βρίσκεται δυστυχώς, εδώ και καιρό, σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. “Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδας” για μεγάλο χρονικό διάστημα ενημέρωναν και προειδοποιούσαν το Υπουργείο Πολιτισμού για την τραγική κατάσταση του Οργανισμού.
Δεν έλαβαν όμως ποτέ, καμία απάντηση, για την αντιμετώπιση των κατεπειγόντων προβλημάτων γι’ αυτό και μετά από ομόφωνη απόφασή τους έχουν παραιτηθεί.
Από τότε μέχρι σήμερα, η απραξία και η αναποφασιστικότητα του αρμόδιου Υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός:
α) Να μην έχει νέο Δ.Σ ώστε – τουλάχιστον – να δύναται κατά νόμο να προσκομίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα στο ελληνικό δημόσιο και έτσι να λαμβάνει –έστω – την ελάχιστη επιχορήγηση που δικαιούται για την επιβίωσή του
β) Να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προς εργαζόμενους και τρίτους, με αποτέλεσμα την συσσώρευση οφειλών, αλλά και την επιπλέον επιβάρυνση αυτών με πρόστιμα και προσαυξήσεις
γ) Να αδυνατεί να εκπροσωπηθεί έναντι της Δικαιοσύνης.
Ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Κονιόρδου να μας απαντήσει ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα, ώστε η Καμεράτα να γίνει βιώσιμη, να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, να λειτουργήσει και πάλι ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.