, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μάριος Σαλμάς διαψεύδει

Κατηγορηματικά διαψεύδει το κλείσιμο του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. «Δεν θα κλείσει καμία κλίνη» τόνισε ο κ. Σαλμάς. Πρόσθεσε ότι το «Αγία Βαρβάρα» όχι μόνο δεν κλείνει αλλά αντίθετα θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό, του οποίου ο διορισμός υπεγράφη την Πέμπτη.

Οι φήμες για επικείνενο κλείσιμο είχαν αρχίσει να διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου να μετακινηθεί το προσωπικό από το «Αγία Βαρβάρα» στο «Αττικόν» για τρεις μήνες. Το συγκεκριμένο προσωπικό, εξήγησε ο κ. Σαλμάς θα στελεχώσει τρεις νέες κλινικές -νευροχειρουργικής ουρολογική και γναθοχειρουργική- στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», δυναμικότητας 30 κλινών.

«Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού, αφού αυτό θα γίνει με μεταφορά πλεονάζοντος νοσηλευτικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, στο οποίο δεν θα κλείσει καμία κλίνη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους του εθνικού συστήματος υγείας, προκειμένου να λειτουργήσουμε κλινικές στα νοσοκομεία που επί δεκαετίες είναι κλειστές» τόνισε ο κ. Σαλμάς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.