, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Μητσοτάκης ζητάει από τον Τσίπρα να απολογηθεί στη Βουλή!

φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί πράξαμε ορθά που δεν πήραμε ό,τι μας έδιναν τρεις βδομάδες πριν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση του Eurogroup. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αναλάβαμε το ρίσκο, κινητοποιήσαμε τις συμμαχίες μας αλλά και τη κοινή λογική στην Ευρώπη και πήραμε τελικά αυτό που ζητούσαμε: Μια συμφωνία διεξόδου. Η πιο σημαντική δέσμευση της απόφασης αφορά τη δέσμευση για οριστικό τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει και θα του συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικός, όπως ήταν ο κ. Τσακαλώτος. Έχει υποχρέωση να έλθει στη Βουλή να μας ενημερώσει, να μας πει τι πέτυχε», αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup.
«Δεν μπορούμε με το δεξί χέρι να υπογράφουμε μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό να κάνουμε ακριβώς τα ανάποδα», τόνισε ο ίδιος. «Το αίτημα για πολιτική αλλαγή έχει γίνει ήδη πλειοψηφικό. Χρέος μας να εκφράσουμε αυτήν την σιωπηλή πλειοψηφία», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.