, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης”

Ο δικηγόρος της Μπεσίκτας, Εμίν Οζγκούρτ εξήγησε στο “Αθλητικό Metropolis” γιατί επικαλέστηκε την περίπτωση του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του η τουρκική ομάδα να αποφύγει την τιμωρία από την UEFA.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:Για το αν υπάρχει σχέση μεταξύ των φακέλων ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας: “Στην ευρωπαϊκή επιτροπή υποθέσεων έρχονται πολλοί φάκελοι και συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ. Πρέπει να βρω σαν νομικός ομοιότητες και διαφορές έτσι ώστε να ισχυροποιήσω τη θέση της ομάδας μου. Πρέπει να ξέρεται ότι κανένας φάκελος ομάδας δεν είναι ίδιος με κάποιας άλλης και ο φάκελος του ΠΑΟΚ είναι τελείως διαφορετικός από τον φάκελο της Μπεσίκτας”.

Γιατί η Μπεσίκτας χρησιμοποιεί το παράδειγμα του ΠΑΟΚ: “Εμείς σαν ομάδα και εγώ σαν δικηγόρος χρησιμοποίησα τα εξής χαρακτηριστικά: Αναφερθήκαμε στα προβλήματα του ΠΑΟΚ και των άλλων ομάδων. Η διοίκηση της Μπεσίκτας έχει νέα διοίκηση και ζητήσαμε λίγο χρόνο για να ισχυροποιήσουμε τη δική μας θέση. Πρέπει να σας πω λοιπό ότι χρησιμοποιήσαμε το παράδειγμα Ζαγοράκη που ανέλαβε την ομάδα σε κακή οικονομική κατάσταση εμφανίζοντας ένα τριετές πλάνο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς όμως η ΟΥΕΦΑ δεν πείστηκε από το επιχείρημά μας”.

Για το πώς μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι οι Τσιρίλο, Ίβιτς και Χαλκιάς δεν δέχτηκαν να υπογράψουν διακανονισμούς: “Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχοντας διαβάσει τον φάκελο του ΠΑΟΚ, όσες ποινές έχουν δοθεί είναι με αναστολή. Τώρα που υπάρχει αυτή η ασυμφωνία με τους παίκτες φοβάμαι πως θα ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός και ο ΠΑΟΚ μπορεί να μείνει για έναν χρόνο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων”.

Για το πότε λήγει η προθεσμία κατάθεσης φακέλων στην ΟΥΕΦΑ: “Η τελευταία διορία είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου αλλά λόγω σαββατοκύριακου η τελευταία ημέρα είναι σήμερα. Αν δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα μέχρι σήμερα τότε μπορεί να ενεργοποιηθεί η ποινή και να τηρηθεί ο αποκλεισμός. Ό,τι γίνει θα γίνει σήμερα”.

Για το πότε θα βγει η απόφαση σε μια ενδεχόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ: “Δυστυχώς οι επιτροπές κινούνται πάρα πολύ γρήγορα άρα εντός 7-10 ημερών θα γνωρίζουμε την απόφαση. Αυτές οι αποφάσεις είναι εφέσιμες και εγώ ως εκπρόσωπος της Μπεσίκτας θα βρίσκομαι την Πέμπτη στο CAS και αν γίνει κάτι τέτοιο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τηρήσει τη δική μας τακτική”.

 

Πηγή:www.sport24.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.