, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ο Πελέ πούλησε τη φανέλα – δώρο της Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

Ο Βραζιλιάνος έβγαλε σε δημοπρασία τη φανέλα της Ξάνθης, αλλά και τιμητική πλακέτα που του είχε απονείμει πριν από 12 χρόνια ο Χρήστος Πανόπουλος μαζί με τα άλλα ποδοσφαιρικά του κειμήλια
Το 2005 ο Πελέ είχε επισκεφθεί τα Πηγάδια ως επίσημος καλεσμένος του μεγαλομετόχου της ακριτικής ομάδας, Χρήστου Πανόπουλου προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης.
pele2

Έπειτα από 12 χρόνια ο -σύμφωνα με πολλούς- κορυφαίος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να παραχωρήσει όλα τα ποδοσφαιρικά κειμήλια που συγκέντρωσε στην τεράστια καριέρα του. Από μετάλλια, κύπελλα, φανέλες, τιμητικές πλακέτες μέχρι και τα προσωπικά του έγγραφα.

Έτσι, ο Πελέ μεταξύ αυτών παραχώρησε σε οίκο δημοπρασιών τόσο τη φανέλα της Ξάνθης που του είχε κάνει δώρο ο Χρήστος Πανόπουλος, όσο και την τιμητική πλακέτα που έλαβε με αφορμή την τότε επίσκεψη του.
pele3
Μάλιστα η συλλεκτική φανέλα με το όνομα του Πελέ αγοράστηκε έναντι 200 ευρώ, ενώ η πλακέτα που του απενεμήθη έφτασε μέχρι τα 85 ευρώ!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.