, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης»

«Η Μέρκελ πρέπει να μιλήσει στον Τσίπρα έξω από τα δόντια», επισημαίνει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας Kριστιάν Λίντνερ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του κόμματος “liberale.de” σχολιάζοντας την επικείμενη  επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
«Την Παρασκευή, που η Γερμανίδα καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Βερολίνο τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να του ξεκαθαρίσει ότι από τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε πέρυσι το καλοκαίρι, ο Έλληνας πρωθυπουργός, τίποτα δεν τήρησε… Αντιθέτως, ο Τσίπρας σνόμπαρε το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης…», όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας επισημαίνοντας  μάλιστα πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν σταμάτησε εκεί.
Αναφερόμενος στα «εκλογικά δώρα» που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Λίντνερ τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Τέλος, ο επικεφαλής του FDP υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του Βερολίνου είχε δεσμευτεί ότι θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο ελληνικό πακέτο διάσωσης. Όμως, προς το παρόν το Ταμείο παίζει το ρόλο του συμβούλου στις διαπραγματεύσεις», όπως προσθέτει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.