, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Χρ. Σπίρτζης υπέγραψε τη σύμβαση για το «Ελ. Βενιζέλος» με εντολή Μαξίμου

Υπέγραψε τελικά την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος” ο υπουργός Υποδομών, κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από ημέρες παρασκηνιακής αντίστασης, σύμφωνα με την “Καθημερινή”.
Ο Χρήστος Σπίρτζης δημιουργούσε συνεχώς προσκόμματα στην υπόθεση, με συνέπεια να χρειαστεί παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό.
Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σπίρτζης προσπάθησε να καταθέσει τροπολογία με την οποία επιβαλλόταν τέλος υπέρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε επιβάτες τράνζιτ από το αεροδρόμιο της Αθήνας.
Η τροπολογία θα άλλαζε ουσιαστικά τη σύμβαση ανάμεσα στον αερολιμένα και το ΤΑΙΠΕΔ, όμως την μπλόκαρε το υπουργείο Οικονομικών.
Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης επέμεινε σε ειδική ρύθμιση για τα υπόστεγα των αερολιμένων, όμως ο πρωθυπουργός τον έπεισε να την διαπραγματευτεί χωριστά, άσχετα με τη σύμβαση παραχώρησης. capital.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.