, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που επιβλέπει τα… έργα του! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα- έργα υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔΔ και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα:

  • Στη Σίνδο αποκαταστάθηκε μια χρόνια διαρροή σε περιοχή έναντι του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα συχνά να μειώνεται η πίεση του νερού σε μεγάλο μέρος της Δημοτικής Κοινότητας. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκε σωλήνας Φ200 με σωλήνα Φ250 σε μήκος 120 μέτρα, με παραλλαγή του δικτύου στον προσαγωγό αγωγό ύδρευσης της Σίνδου.
  • Επίσης, στην περιοχή νέων εργατικών κατοικιών στα Διαβατά πραγματοποιήθηκαν α) μια μεγάλη παρέμβαση με δημιουργία παράλληλης σύνδεσης (by pass) σε μήκος 300 μέτρων, β) επισκευή του booster στο υδραγωγείο Διαβατών, επιλύοντας ένα υπερδεκαετές θέμα που ήταν η αιτία δυσλειτουργίας της πίεσης του νερού (προγραμματίζεται και κατασκευή οικίσκου για την προφύλαξη στο μέλλον από δυσμενείς καιρικές συνθήκες) και γ) επιδιόρθωση κεντρικού αγωγού επί της οδού Κιλκισίου (περιοχή αερογέφυρας) από βλάβη που προκλήθηκε λόγω παγετού επιλύοντας οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής εδώ και χρόνια.
  • Με αφορμή εκτεταμένη βλάβη κατά μήκος του κεντρικού αγωγού των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας και Ανατολικού (στην περιοχή 1ου χλμ Σίνδου – Χαλάστρας), σε βάθος περίπου δύο μέτρων, η οποία προκάλεσε μεγάλη διαρροή νερού και αναγκαστική διήμερη διακοπή υδροδότησης στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική παρέμβαση με τη συνδρομή της ΕΥΑΘ.
  • Στο Καλοχώρι μετά τον παγετό του Ιανουαρίου παρατηρούνται επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού σε κάποιες περιοχές λόγω εκτεταμένων διαρροών στο δίκτυο. Ήδη ξεκίνησε η επισκευή μιας μεγάλης διαρροής (υδραγωγείο στο βιομηχανικό πάρκο, παράλληλα στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού) προκειμένου να ενισχυθεί η υδροδότηση, ενώ ξεκινά και η επισκευή της τρίτης γεώτρησης που λόγω παλαιότητας υπολειτουργεί.

 
Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο πρόσφατος παγετός αποκάλυψε την παλαιότητα και τις κακοτεχνίες του δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Δέλτα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί ταλαιπωρούνται. Και γιατί δεν γνωρίζουν τις διαστάσεις των προβλημάτων. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία. Ευχαριστούμε για την υπομονή. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα έργα που πραγματοποιήσαμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, βελτιώνουν οριστικά την υδροδότηση στο Δήμο μας.
Και θέλω να ξέρουν ότι αυτή η Διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό, αναλόγως των συνθηκών οικονομικών και αριθμητικών, και γι’ αυτό βελτιώνουμε καθημερινά την κατάσταση στο Δήμο μας, σε όλα τα επίπεδα. Η εντολή προς το ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις δημοτικής υπηρεσίες, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, είναι εξυπηρέτηση του πολίτη σε απόλυτη προτεραιότητα. Στο πρόσωπο των υδραυλικών και των τεχνικών της ΔΕΥΑΔΔ και της Τεχνικής Υπηρεσίας, που έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια, δουλεύοντας ακόμη και νύχτα μέρα για να ομαλοποιήσουν την υδροδότηση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο».
170203-ydrefsi-1 170203-ydrefsi-2 170203-ydrefsi-3

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.