, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο θάνατος της αγαπημένης πριγκίπισσας είκοσι χρόνια πριν!

Πριν από 20 χρόνια σαν σήμερα, στις 31 Αυγούστου 1997 στις 00.26′, η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε η Νταϊάνα προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της σήραγγας Αλμά στο Παρίσι. Ο θάνατος της «πριγκίπισσας του λαού» λίγες ώρες αργότερα θα προκαλούσε παγκόσμια συγκίνηση.
Οι θαυμαστές της Νταϊάνας σε όλο τον κόσμο τιμούν σήμερα την επέτειο του θανάτου της και τα ΜΜΕ έχουν πολλαπλασιάσει τον τελευταίο καιρό τις εκπομπές και τα αφιερώματα για την πάντα πολύ δημοφιλή πριγκίπισσα της Ουαλίας.
Ο χώρος είναι ένα μικρό αντίγραφο της φλόγας του Αγάλματος της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Στις αλυσίδες που περιβάλλουν το μνημείο, εκατοντάδες μικρά λουκέτα κρεμάστηκαν σε ένδειξη ανάμνησης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δεκάδες μπουκέτα και φωτογραφίες της πριγκίπισσας τοποθετήθηκαν κάτω από τη φλόγα, όπως και αναμμένα κεριά.
Από τον αρραβώνα με τον πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο της μόλις 20 ετών άτολμης Νταϊάνας έως τον ρόλο της αφοσιωμένης μητέρας και ακτιβίστριας αφοσιωμένης στο ανθρωπιστικό έργο έως τον τραγικό θάνατό της. Η Νταϊάνα ανέτρεψε πράγματα, αναστάτωσε τη βρετανική βασιλική οικογένεια και σφράγισε την εποχή της.
Φίλη διασημοτήτων και πρόσωπο προσφιλές στα μέσα ενημέρωσης, η αριστοκράτισσα της οποίας η δημόσια εικόνα έκρυβε μια βασανισμένη προσωπικότητα, έκτισε την παγκόσμια δημοτικότητά της δείχνοντας αφοσίωση για τους πιο αδύναμους του πλανήτη. Οι προσωπικές της εκμυστηρεύσεις αποκάλυψαν μια ανεξάρτητη γυναίκα που αψήφησε τις παραδόσεις της μοναρχίας.
Για να παραμένει ζωντανή η μνήμη της μητέρας τους, ο Ουίλιαμ και Χάρι παρήγγειλαν ένα άγαλμα με τη μορφή της που θα στηθεί πριν από το τέλος της χρονιάς μέσα στους κήπους του Κένσινγκτον. Η μνήμη της μητέρας τους ήταν άλλωστε αυτή που ώθησε τους δύο πρίγκιπες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν γι αυτήν ανοικτά για πρώτη φορά σε ντοκιμαντέρ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ITV.
«Για τον Χάρι και για μένα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τιμάμε τη ζωή της», δηλώνει ο 35χρονος Ουίλιαμ. Άλλωστε οι γιοι της Νταϊάνας είναι συνεχιστές του έργου της, από την καταπολέμηση των ναρκών κατά προσωπικού έως την προστασία των αστέγων και την ευαισθητοποίηση στα θέματα ψυχικής υγείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.