, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο πρώην υπουργός που έρχεται στη Θεσσαλονίκη ως… ηθοποιός!

Το θεατρικό έργο του πρώην υφυπουργού Παιδείας και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» παρουσιάζεται το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», στο πλαίσιο των δράσεων του Αριστοτελείου Κολλεγίου για τον εορτασμό των 2.400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.
Με την εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την ίδρυσή του και την έναρξη της εκπαιδευτικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.
Το θεατρικό έργο, που επικεντρώνεται στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, παρουσιάστηκε  με εξαιρετική επιτυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο στην έδρα της Unesco, στο Παρίσι.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε έναν θίασο που κάνει πρόβα σε κάποιο θεατρικό έργο. Κατά την διάρκεια της πρόβας και σε μία στιγμή έντασης αρχίζει μία  συζήτηση μεταξύ του σκηνοθέτη και των ηθοποιών για τον ρόλο του συγγραφέα και του έργου του για να επεκταθεί πολύ γρήγορα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα  και έντονη  συζήτηση  για τα  βασικά ζητήματα της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη. Έτσι  μέσα από τα ερωτήματα των ηθοποιών  που  αγνοούν  την αριστοτελική φιλοσοφία ή έχουν λαθεμένη άποψη για τον Αριστοτέλη, θίγονται και παρουσιάζονται με ένα απλό και κατανοητό τρόπο και με παραδείγματα έννοιες, όπως η κάθαρση, η αρετή, η. ευδαιμονία, η ηθική και η μεσότητα. Ο σκηνοθέτης  διδάσκει και καθοδηγεί τη διαλογική συζήτηση με  μοναδική δεξιοτεχνία και πειστικότητα. Στο τέλος οι  ηθοποιοί  κατανοούν  τις πλάνες τους  και προβληματισμένοι  ζητούν να συνεχιστεί αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση, όμως ο σκηνοθέτης τους υπενθυμίζει ότι είναι ώρα για πρόβα
Στο έργο συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος και Ηλέκτρα Παροίκου, τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Νίκος Παροίκος, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Θεοδόσης Πελεγρίνης.
pelegrinis_3

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.