, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πάει και ο Θεοχαρόπουλος για… αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;

Για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς συζήτησαν ο Γιώργος Καμίνης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι προκλήσεις είναι μπροστά, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός νέου ενιαίου φορέα.
«Είναι θετική η ύπαρξη υποψηφιοτήτων, όταν πρόκειται για υποψηφιότητες οι οποίες έχουν πολιτικές θέσεις διακριτές και ταυτοχρόνως χρειάζεται να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα, για να μην υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις την επόμενη ημέρα της διαδικασίας της εκλογής» τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι νιώθει δικαιωμένος για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν δυο χρόνια, ως το πρώτο αποφασιστικό, αναγκαίο και μεταβατικό στάδιο για την ύπαρξη ενός ισχυρού ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Όταν ρωτήθηκε για το αν θα θέσει υποψηφιότητα, ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέστησε υπομονή για λίγες ημέρες, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από τη πλευρά του, ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε αισιόδοξος από τις συζητήσεις που έχει κάνει, επειδή, λέγοντας: «Βλέπω κλίμα ομοψυχίας για μια προσπάθεια να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πάμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, πάμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».
Τόνισε μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «είναι τεράστια η ιστορική ευθύνη του χώρου και για αυτό πρέπει να επιμείνουμε στην ενότητα. Μια ενότητα, φυσικά, που δεν αποκλείει τον πλουραλισμό, τις διαφορετικές απόψεις, αλλά θα πρέπει στα βασικά να είμαστε ενωμένοι και πιστεύω ότι τα διαδικαστικά θα τα λύσουμε πάλι με ομοψυχία, μέσα από την επιτροπή διαδικασιών και θα πορευτούμε επιτέλους, για να κάνουμε τον μεγάλο φορέα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.