, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πέλκας και… τέζα ο Πανιώνιος!

ΠΑΟΚ… at the buzzer! Με γκολ του Δημήτρη Πέλκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο «δικέφαλος του βορρά» τέζαρε τον αξιόμαχο Πανιώνιο (1-0) και μείωσε τη διαφορά του από την δεύτερη θέση στους δύο βαθμούς.
Σπουδαία εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους που είχαν τις κλασσικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Οικονόμου, έδειχναν να αντέχουν. Ωστόσο, στο 93:57 ο Πέλκας σκόραρε το «χρυσό» τέρμα για τους γηπεδούχους αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκε από τον διαιτητή για άσεμνη χειρονομία (έδειξε τα γεννητικά του όργανα).
Στους 46 βαθμούς, πλέον, ο ΠΑΟΚ, που μείωσε στους δύο βαθμούς τη διαφορά από τον Πανιώνιο και μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση της δεύτερη θέσης.

Έτσι έπαιξαν

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Λέοβατς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Κάνιας, στην επιστροφή του στην ενδεκάδα, ήταν το αμυντικό χαφ με τους Τσίμιροτ, Σάκχοφ να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι. Ενρίκε και Μπίσεσβαρ πλαισίωναν τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη μεριά, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέλεξε να παρατάξει τον Πανιώνιο με το κλασσικό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Βλάχο, Γκιοατά, Οικονόμου και Τασουλή να είναι στην άμυνα. Κόρμπος και Σιώπης τα δύο χαφ, με τους Μπεν, Μασούντ και Μασούρα να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γεσίλ.

Το ματς

Με σαφή διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό μπήκε ο ΠΑΟΚ στο ματς και το έκανε. Οι παίκτες του Ίβιτς κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Πανιωνίου κυρίως από τα πλάγια και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ευκαιρία στο ματς. Ήταν το 4ο λεπτό όταν ο Λέοβατς έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ενρίκε πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από νέα σέντρα (του Τσίμιροτ) ο Σάκχοφ προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του είχε την ίδια κατάληξη με την προηγούμενη.
inner
Ο Πανιώνιος είχε κοντά τις γραμμές του και όταν έκλεβε την μπάλα προσπαθούσε με γρήγορο transition να επιτεθεί. Ωστόσο, οι «κυανέρυθροι» τα… χάλαγαν στην τελική πάσα και δεν μπορούσαν να βγάλουν τελικές προς την εστία του Γλύκου. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη, μπλοκάροντας τους γηπεδούχους και σιγά σιγά άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το πρώτο 25λεπτο δε, έφτιαξαν μεγάλες ευκαιρίες.
inner

Στο 29’ ο Μπεν εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κόρμπος βρέθηκε αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια και τρία λεπτά αργότερα, ο Πανιώνιος είχε ακόμη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ωστόσο, ο Γεσίλ που βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σιώπη, δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ κάνοντας κάκιστο τελείωμα. Οι δύο ευκαιρίες του Πανιωνίου έδειξαν να… ξυπνάνε τους γηπεδούχους που είχαν και αυτοί δύο πολύ καλές φάσεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αλλά ούτε ο Σάκχοφ, ούτε ο Ενρίκε δεν κατάφεραν να βρουν στόχο μέσα από την περιοχή.
inner
Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ. Τρία λεπτά μετά την επανέναρξη, η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της περιοχής στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε το φαλτσαριστό σουτ αλλά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός ήταν κάκιστος, οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, ενώ ευκαιρίες δεν υπήρχαν μπροστά στις δύο εστίες.
Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν με ορθολογικό τρόπο την μπάλα αλλά αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, που κρατούσαν με σχετική ευκολία το μηδέν στην άμυνα. Τα λεπτά περνούσαν, καμία ομάδα δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, ωστόσο στο 77ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Οικονόμου άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, καθώς αντίκρισε σωστή τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Στυλιαρά για μαρκάρισμα στον Μυστακίδη. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ο Ίβιτς έπαιξε φουλ επίθεση και τελικά του βγήκε.
inner
Στο 90’ ο Γιαννιώτης με υπερένταση και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε την κεφαλιά του Σάκχοφ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Μάτος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μυστακίδης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Πέλκας που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας σκόραρε από κοντά, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ωστόσο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του έκανε άσεμνη χειρονομία (προφανώς προς τους αντιπάλους του), δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα και σωστά αποβλήθηκε.
innersport-fm.gr

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.