, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πέντε τροφές που βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας

Photo: must.com.cy

Όλες οι γυναίκες θέλουν να περιποιούνται τον εαυτό τους, ακόμα και εκείνες που δεν το παραδέχονται. Πόσο μάλλον όταν κάποιες τροφές υπόσχονται νεανική επιδερμίδα κι ας έχετε περάσει τα… άντα. Καμία δεν θέλει να φαίνεται κουρασμένη, άτονη, θαμπή και με ένα δέρμα που μαρτυρά πως είναι δέκα χρόνια μεγαλύτερη.
Εκτός, φυσικά, από όλες τις καθημερινές διαδικασίες που κάνει μία γυναίκα για να φροντίσει τον εαυτό της, υπάρχουν και μερικές τροφές που πρέπει να ενταχθούν στην καθημερινή διατροφική ρουτίνα της για να παραμείνει το δέρμα και το πρόσωπο νεανικό.
Σκόρδο: Μπορεί να είναι λίγο πικάντικο αλλά τη δουλίτσα του την κάνει και μάλιστα πολύ καλά. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα και ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματός μας από τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια που διασπούν το κολλαγόνο.
Raspberries: Τα συγκεκριμένα φρούτα έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία και μάλιστα προστατεύουν την επιδερμίδα σου και δεν αφήνουν τις ρυτίδες να εμφανιστούν τόσο εύκολα (και γρηγορότερα από όσο πρέπει).
Σολωμός: Η τροφή αυτή είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά τα οποία αποτρέπουν την εμφάνιση ξηροδερμίας. Συνίσταται ψάρι τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
Ελαιόλαδο: Το έχουμε πλούσιο στην Ελλάδα και για αυτό δεν πρέπει να λείπει από κάποιο καθημερινό σου γεύμα ή δείπνο. Η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες βοηθούν επίσης το δέρμα να δείχνει νεανικό.
Γιαούρτι: Το αγαπημένο στους περισσότερους γιαούρτι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθάει στην ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι λόγω των προβιοτικών που περιέχει βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής.
Queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.