, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Πέρασε αλλά δεν… ακούμπησε»

photo eurokinissi

της Βίκης Νάκου*
Ήρθε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, για να εγκαινιάσει την ΔΕΘ.
Χαμογελαστός κι ευδιάθετος χάρηκε τα κινεζικά φαναράκια στους δρόμους της πόλης μας, κράτησε την φανέλα του ΠΑΟΚ – όπως ο Εμανουέλ Μακρόν την φανέλα  του Ολυμπιακού, πριν μια βδομάδα – χαλάρωσε, στο προσφάτως ανακαινισμένο «Μακεδονία Παλλάς» με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο και απόλαυσε την «χαλαρή» ζωή της «ερωτικής»  πόλης μας.
Η Θεσσαλονίκη άλλωστε, από χρόνια αντιμετωπίζεται με επιθετικούς προσδιορισμούς.
Ερωτική, πανέμορφη, γοητευτική και άλλα τέτοια πολλά!
Δεν θα αποτελούσε εξαίρεση ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου ο λαϊκισμός και η έπαρση  βάπτισαν μέχρι και το προεκλογικό πρόγραμμά του το 2014 στην τότε ΔΕΘ, «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».
Κατά τα άλλα μήνες τώρα πηγαινοέρχεται ανά διαστήματα στην Θεσσαλονίκη όπου διοργανώνονται «φιέστες» και εκδηλώσεις:  μια με τους πρόσφυγες την περίοδο των Πρωτοχρονιάτικων ημερών του 2017, την άλλη  με την παραχώρηση του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά»  – που ακόμη είναι γράμμα κενό – για να ικανοποιείται το αίσθημα της «φτωχομάνας» Θεσσαλονίκης και για να λέει ο Πρωθυπουργός των εγκαινίων μελίρρυτα, πως εδώ είναι το δεύτερό του, σπίτι.
Αλλά δεν είπε κουβέντα, για το «δεύτερό του σπίτι», στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, που έδωσε την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Δεν βρήκε μια λέξη, που ν’ αφορά στη Θεσσαλονίκη.
Δεν βρήκε μια κουβέντα, για να μιλήσει, για το πρόβλημα σχολικής στέγης, από το οποίο πάσχει η Δυτική Θεσσαλονίκη.
Μια έστω λέξη, για  το ΜΕΤΡΟ παρά μόνο χαμόγελα στο εκθεσιακό βαγόνι, που φέτος είναι τελικά – όπως λένε – το αληθινό, γιατί πέρυσι είχαν αυταπάτες και έφεραν ένα τεράστιο, όπως τα ψέματά τους.
Το ΜΕΤΡΟ, που έχει παράλληλη πορεία με το «Ελληνικό» αφού το ΚΑΣ με διάφορους λόγους καθυστερεί τα έργα, γιατί η πλειονότητα των αρχαιολόγων του προφανώς ανήκει στον ιδεολογικό του χώρο. Αλλιώς, δεν εξηγείται πως υπάρχει τέτοια στασιμότητα σε όλα.
Η Θεσσαλονίκη της ανεργίας, της πολιτικής  αγκύλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που πολεμά κάθε επένδυση, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας αλλά και θα βελτιώσει την ζωή των πολιτών «χαροπαλεύει» μεταξύ των επιθετικών προσδιορισμών και της αδήριτης πραγματικότητας.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται πλέον, στην επόμενη φιέστα στην Πόλη.
Γιατί τώρα πέρασε και δεν … ακούμπησε.
Ούτε την Θεσσαλονίκη μηδέ τους Θεσσαλονικείς.
* Η Βασιλική ( Βίκη ) Νάκου είναι αναπληρώτρια Γραμματέας Κοινωνίας Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας & Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.