, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Σεισμός" ήταν και πέρασε…

askisi-seismou-thessΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση σεισμού που διενέργησε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αυτοτελή Διεύθυνση και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμαριάς.

«Για πρώτη φορά γίνεται στη Θεσσαλονίκη πραγματική άσκηση σεισμού, καθώς οι μέχρι τώρα ασκήσεις ήταν επί χάρτου. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της άσκησης, καθώς διαπιστώσαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να ανταποκριθούν επάξια σε ένα τέτοιου είδους περιστατικό», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.

Όπως τόνισε ο κ. Τσαμασλής, η συγκεκριμένη άσκηση είχε πιλοτικό χαρακτήρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος. «Είναι μια νέα προσπάθεια, έγινε για πρώτη φορά και απώτερος σκοπός, – πέρα από το συντονισμό των αρμόδιων φορέων, – ήταν να καταγραφούν τυχόν ελλείψεις και προβλήματα, ώστε να διορθωθούν την επόμενη φορά. Όπως διαπιστώσαμε αυτά ήταν ελάχιστα, καταγράφηκαν και θα ληφθούν υπόψη στην επόμενη άσκηση», υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της Αστυνομίας, του Γ’ Σώματος Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ συνεχάρησαν τον κ. Τσαμασλή για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι υπήρχε καλή διάθεση και άριστη συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Μετά το πέρας της άσκησης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τουλίκας ανέφερε ότι μετά την εορταστική περίοδο του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, όπου θα πραγματοποιηθεί απολογισμός των αποτελεσμάτων της άσκησης.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του σεναρίου της άσκησης, το επεισόδιο σημειώθηκε στο δήμο Καλαμαριάς, σε πέντε σημεία (δύο σχολικές μονάδες, μία δημόσια υπηρεσία, ένα οικοδομικό τετράγωνο και έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο – συμβολή οδών), ενώ ως επιχειρησιακό κέντρο είχε προκαθοριστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο δήμος Καλαμαριάς, οι αστυνομικές αρχές, το Γ’ Σώμα Στρατού, η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.