, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Κ. Γκιουλέκας ζήτησε τη συνάντηση με Α. Τζιτζικώστα…

tzitzikostas-gkioulekasΤο Βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα  δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε το Bουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα σχετικά με τους κεντρικούς στόχους και τις προτεραιότητες του έργου της νέας διοίκησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως είναι οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και η διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ καθώς και ο περιφερειακός σχεδιασμός για  την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία υλοποίησης των 169 έργων στη Θεσσαλονίκη,  συνολικού ύψους  494 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ  και τις εντατικές προσπάθειες που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλει καθημερινά με στόχο την επίτευξη της ανάπτυξης και την ενίσχυση της απασχόλησης στην ΠΚΜ.

«Υποδέχτηκα το φίλο και συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια, Κώστα Γκιουλέκα, με τον οποίο έχουμε πολλές φορές ενώσει τις δυνάμεις μας με στόχο να πετύχουμε αποτελέσματα για το καλό της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της συνάντησής μας, ο Κ. Γκιουλέκας με ενημέρωσε αναλυτικά για τα σημαντικότερα  προβλήματα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είμαι βέβαιος ότι η μεταξύ μας συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί, καθώς τα μεγαλύτερα ζητήματα της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο υποδομών και ανάπτυξης παραμένουν ανοιχτά και μόνο η σύμπραξη προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ενημέρωσα τον κ. Γκιουλέκα για τα θέματα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ και τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κρίσιμα ζητήματα υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πιστεύουμε πραγματικά στην ανάπτυξη και τη στηρίζουμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αναχαιτίσουμε την ανεργία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλέκας ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα σχετικά με τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και τις προτεραιότητες που είναι αναγκαίο να δοθούν στη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από  προγράμματα  και έργα  ανάπτυξης.

 «Ενημέρωσα θεσμικά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  ως βουλευτής αλλά και ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τα ζητήματα του μεγαλύτερου Δήμου της Κεντρικής Μακεδονίας και του 2ου Δήμου της χώρας. Δυστυχώς δεν υπάρχει η σωστή θεσμική ενημέρωση προς τον Περιφερειάρχη από τον ίδιο το Δήμαρχο, ο οποίος ουσιαστικά απουσιάζει από την πόλη. Χαίρομαι ειλικρινά γιατί μιλώ με έναν άνθρωπο με τον οποίο με συνδέει μια μακρά φιλία. Η μεταξύ μας συνεργασία υπήρχε πάντοτε, είτε από την κοινή  βουλευτική μας θητεία είτε από τους νέους μας ρόλους. Είμαι βέβαιος ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και μετά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον κ. Τζιτζικώστα – με τη βοήθεια του Θεού και των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας– πάλι στη θέση του Περιφερειάρχη και εμένα, από τη θέση του Δημάρχου» υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.

Λυπάμαι που ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ θα μπορούσε να αναλάβει  πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ανεργίας και να βοηθήσει με στοχευμένες παρεμβάσεις στην κοινωνική πολιτική, δυστυχώς δεν έπραξε απολύτως τίποτε. Είναι ένας Δήμος που μοιάζει να παρακολουθεί ως αδιάφορος παρατηρητής την κατάσταση και αυτό είναι το δυστύχημα. Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη τι ακριβώς προτιθέμεθα να κάνουμε εμείς ως δημοτική παράταξη για τον τόπο, ζητώντας και τη θεσμική συνδρομή όλων των οργάνων και κυρίως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.