, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πήρε 153 "ναι" το πολυνομοσχέδιο. Τα "όχι", τα "παρών" και …τα "όξω"!

Με κοινοβουλευτικές απώλειες – κυρίως για το ΠΑΣΟΚ- υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα το πολυνομοσχέδιο για το …τρίτο μνημόνι0.
Επί συνόλου 299 παρόντων, το πολυνομοσχέδιο υπερψήφισαν 153 βουλευτές, 128 το καταψήφισαν, ενώ 18 βουλευτές δήλωσαν …παρόντες. Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του αποτελέσματος από το προεδρείο, είχαμε και τις διαγραφές επτά βουλευτών (έξι του ΠΑΣΟΚ και μία της ΝΔ) από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε το προεδρείο για τη διαγραφή των βουλευτών Κ.Σκανδαλίδη (που ήταν και ο μόνος απών της διαδικασίας), Α.Γκερέκου, Γ.Κουτσούκου, Μ.Κασσή, Μ.Μπόλαρη και Θ.Παραστατίδη. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενημέρωσε για τη διαγραφή του βουλευτή Γ.Κασαπίδη.
“H Eλλάδα έκανε μεγάλο, αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα, το βήμα προς την ανάκαμψη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, υπογράμμισε πως “τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε γραπτή του δήλωση, αιτιολόγησε την απουσία του ισχυριζόμενος, πως τα μέτρα και η διαδικασία διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών λόγων του ΠΑΣΟΚ και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας. Χαρακτηρίζοντας “επιβεβλημένο από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση” ισχυρίστηκε πως αν ψήφιζε «ναι» αυτό θα συνιστούσε αποδοχή της μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο, ενώ δεν έμεινει για να ψηφίσει «όχι» διότι μια πλειοψηφία του «όχι» θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές “που σήμερα δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα”.

#Tags: Βουλή

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.