, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παπανδρέου επιστρέφει (στο ΠΑΣΟΚ), Βενιζέλος… φεύγει (από το ΠΑΣΟΚ)

venizelos (2)
Αποστάσεις από την επιλογή της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει «ναι» στις τροπολογίες Παππά κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ήταν καταπέλτης για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.
«Είχα ζητήσει επίτηδες», είπε, «να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να αποφασίσει και όχι μόνος του ο εκπρόσωπος της παράταξης, αλλά αυτό δεν έγινε. Εγώ θα ψήφιζα “όχι” αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας».
Ενόψει της συνεδρίασης των προέδρων για συγκρότηση ΕΣΡ τη Δευτέρα, είπε ότι «εγώ μένω στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ότι όλα ξεκινούν από μηδενική βάση».
Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε συνολικότερα τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ, αυτό είναι δεύτερη πλάνη, χειρότερη από την πρώτη.
Είπε ακόμη ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει «ο δικός μας χώρος, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη», αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη Δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια «άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση».
Τόνισε όμως ότι μια αυτοδύναμη ΝΔ δεν αποτελεί λύση για τον τόπο και χρειάζεται ο καθοριστικός εθνικός ρόλος του μεσαίου δημοκρατικού χώρου.
Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πολιτική υπολογίζοντας τα πράγματα ψυχρά, ή πολιτικά συγκυριακά. «Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας», τόνισε.
Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα με τον κ. Παπανδρέου και τις απόψεις των συνεργατών του δεν είναι αμιγώς πολιτικό, αλλά ηθικό και ιστορικό.
«Υπάρχουν κάποιοι από τον χώρο του κ. Παπανδρέου που δείχνουν κάποιους ότι δήθεν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν βλέπουν», είπε ο κ. Βενιζέλος, «ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007 τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.