, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παράνομο… "φαρμακείο" μέσα σε σούπερ μάρκετ στην Θεσσαλονίκη!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει αύριο το πρωί ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στον Εύοσμο, ο οποίος πιάστηκε να πωλεί παρανόμως παυσίπονα χάπια (depon). Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του 2014, αλλά η υπόθεση εκδικάζεται αύριο στο Γ’ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ ως μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης.
Η παράνομη δράση του εν λόγω σούπερ μάρκετ είχε αποκαλυφθεί μετά από καταγγελία που έγινε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), ο οποίος ενημέρωσε αμέσως το Τμήμα Φαρμάκων – Φαρμακείων της Διεύθυνσης Υγιεινής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησαν έλεγχοι από μικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγιεινής και του ΦΣΘ, οπότε και διαπιστώθηκε η παράνομη πώληση των συγκεκριμένων σκευασμάτων, τα οποία αποσύρθηκαν και η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό.
Μάλιστα, βάσει του ισχύοντος νόμου, το ελάχιστο πρόστιμο που εκτιμάται ότι θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του σουπερμάρκετ είναι 30.000 ευρώ και το ανώτερο 50.000 ευρώ. Επιπλέον, σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο κυμαίνεται από 50.000 – 200.000 ευρώ με απόφαση του δ.σ. του ΕΟΦ.
“Το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, που δεν ανήκει σε γνωστή αλυσίδα, πουλούσε παράνομα παυσίπονα, τύπου depon, τα οποία είχε προμηθευτεί από κάποιον χονδρέμπορο. Έγινε καταγγελία στο Σύλλογο και το διερευνήσαμε αμέσως. Προς το παρόν, ακόμη και με το νέο νόμο που ανοίγει το δρόμο για την πώληση μέρους των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων και από σούπερ μάρκετ, η πώληση αυτών των συγκεκριμένων φαρμάκων εκτός φαρμακείων υπόκειται σε περιορισμούς και γίνεται υπό σημαντικές προϋποθέσεις. Μία απ’ αυτές είναι η ίδια η φαρμακοβιομηχανία που τα παράγει να επιτρέπει την πώλησή τους εκτός φαρμακείων, κάτι που δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση», εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.