, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρέμβαση Χ.Σπίρτζη ζητούν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό

photo eurokinissi.gr

Έκκληση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, «να μεριμνήσει το ταχύτερο ώστε να αποδεσμευτεί η δημοπράτηση των συμβάσεων λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού από εκείνη της κατασκευής διοδίων» απευθύνει με ανοιχτή επιστολή της η διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ (ΣΕΤΕΟ).
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι παρά τις πρόσφατες (στις 6 Νοεμβρίου) δηλώσεις του υπουργού ότι τα μετωπικά διόδια καταργούνται κι ότι νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα εφαρμοστεί εντός του 2018 στην Εγνατία Οδό, «η εταιρεία, υιοθετώντας την κατασκευή δεκάδων νέων συμβατικών σταθμών διοδίων, είτε δεν εμπιστεύεται τον σχεδιασμό του εποπτεύοντος υπουργείου είτε υλοποιώντας εντολές του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σπατάλη δημόσιων πόρων».
Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμη ότι «η δημοπράτηση των συμβάσεων συντήρησης πρέπει να γίνει τώρα, χωρίς να περιέχουν στα τεύχη τους την κατασκευή νέων διοδίων, πόσο μάλλον συμβατικών σταθμών, τη στιγμή που αυτοί πρόκειται να καταργηθούν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.