, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρέμβαση εισαγγελέα για τηλεοπτικές δηλώσεις Σπ. Παπαθανασάκη

φωτο αρχείου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής Σπύρου Παπαθανασάκη, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη «Δίκη στον ΣΚΑΪ», όπου μίλησε για «προτάσεις» από άτομα που ήθελαν να πάρουν τον «Γηραιό» και «να τον μπλέξουν σε χειραγωγημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε από τον αθλητικό εισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις, συνδεόμενες με τον Αθλητικό Νόμο, το αδίκημα της εκβίασης, όπως επίσης άλλες αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ληφθεί μαρτυρική κατάθεση από τον ίδιο τον Σπ. Παπαθανασάκη προς προσδιορισμό πραγματικών περιστατικών και των εμπλεκόμενων σ’ αυτά προσώπων. Την έρευνα αναμένεται να φέρεις εις πέρας η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στις επίμαχες τηλεοπτικές του δηλώσεις ο ιδιοκτήτης της «κυανόλευκης» ΠΑΕ ανέφερε πως «είναι αλήθεια ότι έχουν στείλει κόσμο για να αγοράσουν την ομάδα και να παίζει σε τέτοια παιχνίδια με στοιχήματα», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε: «Εγώ είμαι καθαρός και δεν κάνω τέτοια.  Εγώ τους απέφυγα.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.