, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παρίστανε τον μεγιστάνα και δανείστηκε… 769 εκ.στερλίνες

  Στερλίνες Έλληνας  που υποδυόταν τον μεγιστάνα,  εξαπάτησε δύο τράπεζες παίρνοντας δάνεια ύψους 769 εκατομμυρίων στερλινών . Ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης καταδικάστηκε χθες για απάτη για την λήψη 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την Allied Irish Banks με ψευδείς βεβαιώσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με ακίνητη περιουσία στην Βρετανία.

  Επίσης  χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει ακίνητα και να χρηματοδοτήσει έναν τρόπο ζωής εκατομμυριούχου. Επίσης  εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την Bank of Scotland για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπεργιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.

 Βρετανός δικαστής καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη επτά ετών  αλλά σημείωσε ότι και οι τράπεζες φέρουν κάποια ευθύνη επειδή δεν προέβησαν στους κατάλληλους ελέγχους.

  Ο συγκατηγορούμενoς του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία πλαστών εγγράφων για να υποστηριχθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.

  Ο δικαστής επισήμανε ότι η Bank of Scotland είχε προειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αποδοχή μιας συγκεκριμένης εγγυητικής επιστολής από έναν Ελβετό δικηγόρο που υποστήριζε την αίτηση του Καλλάκη για δάνειο.

 Πηγή Newsit

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.