, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραδάκι στην ΑΕΚ, αλλά είναι λίγο…

Μέσα σε μια προσπάθεια γεμάτη με δυσκολίες, για τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά και της ομάδας του Θωμά Μαύρου, έγινε την Δευτέρα η “πρώτη” της ομάδας της ΑΕΚ γεμάτη νεαρούς ποδοσφαιριστές, πάθος για δουλειά και πίστη για ένα αισιόδοξο μέλλον.

Πίσω όμως από την “βιτρίνα”, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από την ΠΑΕ προκειμένου να βρεθούν χρήματα που αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητα για το καλό της ΑΕΚ και μόνο. Ποτέ δεν θα πουλούσε η Ένωση ούτε τον Κλωναρίδη, ούτε τον Μάκο για συνολικό ποσό που ξεπερνάει για λίγο το 1 εκ. ευρώ. Η σωτηρία του δικεφάλου όμως, είναι πάνω από οποιοδήποτε όνομα!
Από την έναρξη πωλήσεων των διαρκείας, ο συνολικός αριθμός μέχρι και την Δευτέρα (10/7) έχει φτάσει 6800 διαρκείας. Δηλαδή μέσα σε ένα μήνα 7/6-10-7 και συνολικά για να είμαστε πιο ακριβείς 28 μέρες, ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αγγίξει τις 7000 κάρτες. Δεδομένων των πολύ δύσκολων συνθηκών αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση (πωλήσεις και καθόλου μεταγραφές) ο παραπάνω αριθμός είναι αν μη τι άλλο σημαντικός.
Και αν σκεφτούμε σε γενικές γραμμές πως στον Έλληνα οπαδό, είναι δύσκολο να τους περάσεις την νοοτροπία του Άγγλου (ότι και αν γίνει, σε οποιαδήποτε κατηγορία, με μεταγραφές ή χωρίς τα διαρκείας γίνονται sold out), τότε η στήριξη των οπαδών της ΑΕΚ είναι αξιοσημείωτη.
Στον παραπάνω αριθμό, προσθέτουμε τις 106.000 € που έχουν μαζευτεί από τις 1600 (περίπου) αιτήσεις στο πρότζεκτ “20 € ανα ΑΕΚτζή για την σωτηρία της ΑΕΚ” και συνολικά ο αριθμός των φιλάθλων που προσπαθούν (όσο και όπως μπορούν) να βοηθήσουν τον δικέφαλο αετό ξεπερνάει τις 12000…
Πως βγαίνει αυτός ο αριθμός; Κανονικά οι ΑΕΚτζήδες που έχουν έχουν δώσει ποσό από την τσέπη τους φτάνουν τους 8400 περίπου. Αλλά… Αν διαιρέσουμε το ποσό που έχει μαζευτεί από τις συμμετοχές με το 20αρικο που καλεί ο Θωμάς Μαύρος να βάλει ο κάθε ΑΕΚτζής, τότε ο αριθμός φτάνει στους 5300 φιλάθλους που δώσανε χρήματα.
Είναι δεδομένο φυσικά ότι κάποιοι έβαλαν παραπάνω, στην ουσία όμως έδωσαν το 20αρικό και για κάποιους άλλους. Την συγκεκριμένη ανάλυση την κάνουμε για να σας δείξουμε πως μόνο για 106.000 €, χρειάστηκαν 5000 κόσμος. Οπότε πρέπει να καταλάβουν όλοι οι φίλοι της ομάδας, πως αν ο αριθμός συμμετοχής δεν ξεπεράσει τουλάχιστον τις 50.000 οπαδών που θα βάλουν ένα 20αρικό, δεν μαζεύεται ποσό που θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να ανασάνει.
Τα συνολικά έσοδα
Κάνοντας λοιπόν την παραπάνω ανάλυση, προκειμένου να καταλάβει ο κόσμος λίγο που λειτουργεί το πράγμα, προχωράμε στην καταγραφή των συνολικών εσόδων της ΑΕΚ από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα.
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Συνολικά έχουν πουληθεί μέχρι και την Δευτέρα (9/7) 6.800 κάρτες και αν υπολογίσουμε πως όλες ανήκουν στις θέσεις των 150 ευρώ (έχουν πουληθεί και στα ακριβά αλλά υπολογίζουμε το μίνιμουμ) τότε το ποσό που έχει μαζευτεί είναι στο 1.020.000 €
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Συνολικά μέχρι και χθες είχαμε περίπου 1600 συμμετοχές με το ποσό που έχει συγκεντρωθεί να φτάνει στις 106.000 €. Εδώ να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα χρήματα δεν βρίσκονται στα χέρια της ΠΑΕ, αλλά είναι εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής από φιλάθλους της ΑΕΚ με ένα ποσό.
ΠΩΛΗΣΗ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ
Από την πώληση του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην Λιλ η ΑΕΚ πήρε 800.000 €.
ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΚΟΥ
Από την πώληση του Γρήγορη Μάκου στην Μόναχο 1860 η ΑΕΚ πήρε 300.000 € + 165.000 € που χρωστούσε στον ποδοσφαιριστή και της ανέλαβε η Γερμανική ομάδα. Σύνολο 465.000 €
EURO 2012
Από την συμμετοχή των διεθνών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, Νίκο Λυμπερόπουλο και Γρηγόρη Μάκο, η Ένωση κέρδισε το ποσό των 560.000 €.
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ
Συνολικά προσθέτοντας τα παραπάνω νούμερα, το ποσό φτάνει τα 2.951.000 €!
Το καθαρό (πραγματικό) ποσό που μπαίνει στα ταμεία…
Σε όσα σας αναφέραμε παραπάνω με τα συνολικά έσοδα της ομάδας, θα αφαιρέσουμε τις υποχρεώσεις τις ΑΕΚ προς τρίτους(που έχουν γίνει γνωστές) και θα σας δώσουμε το καθαρό ποσό που μπαίνει στα ταμεία.
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Από το 1.020.000 € που έχει μαζευτεί από τα διαρκείας (πάντα υπολογίζουμε το μίνιμουμ κέρδος), αφαιρούμε ένα ποσό κοντά στις 100.000€ περίπου, που είναι χρήματα έναντι των δεδουλευμένων του προσωπικού της ΠΑΕ. Φυσικά το ποσό που οφείλεται στους ανθρώπους που κρατάνε όρθια την ΑΕΚ, είναι αρκετά μεγάλο. Απομένουν λοιπόν 920.000€.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
Το ποσό από την εκδήλωση συμμετοχής παραμένει ως έχει. Στις 106.000 €.
ΠΩΛΗΣΗ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ
Από την Λιλ η ΑΕΚ πήρε 800.000 € αλλά ο Ελ Χατζί Ντιούφ δέσμευσε από παλαιότερη οφειλή το ποσό των 150.000 ευρώ. Ακόμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως, αλλά το θεωρούμε εμείς δεδομένο και βάζουμε πως το ποσό από τον Βίκτωρα είναι στις 650.000€
ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΚΟΥ
Από την Μόναχο 1860 η ΑΕΚ πήρε 300.000 € + 165.000 € που χρωστούσε στον ποδοσφαιριστή και τα ανέλαβε η Γερμανική ομάδα. Το καθαρό ποσό που πήρε είναι 300.000€. Από αυτά ένα ποσό της τάξεις των 100.000€ θα πάει ως δόσηστον Έιντουρ Γκούνγιονσεν προκειμένου να σπάσει το συμβόλαιο του. Σύνολο 200.000 €
EURO 2012
Η Ένωση κέρδισε το ποσό των 560.000 €, αλλά παράλληλα είχε οφειλές πως Λύμπε και Μάκο που έφταναν τις 400.000€ (300 και 100 αντίστοιχα). Συνολικό ποσό 160.000€
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ
Συνολικά προσθέτοντας τα παραπάνω νούμερα, το καθαρό ποσό που μπαίνει στα ταμεία είναι 2.036.000 €!
Πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό, που όμως ακόμα και μετά την παραπάνω ανάλυση, υπάρχουν χρήματα που πρέπει να δώσει ή έδωσε η ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές για να σπάσει τα συμβόλαια τους, πράγμα που σημαίνει πως από τα παραπάνω μπορεί να έχουν μείνει ή να είναι δεσμευμένα ακόμα και τα μισά.
Το σίγουρο είναι οτι κάποια χρήματα έχουν μπει, μετά από σκληρή προσπάθεια των ανθρώπων της ΠΑΕ αλλά και σε συνδυασμό με πολύ δύσκολες αποφάσεις που δεν αρμόζουν στην ιστορία της ΑΕΚ(βλ. πωλήσεις). Ακόμα όμως πιο σίγουρο, είναι ότι και τα 2 εκ. να υπάρχουν, χρειάζονται άλλα τόσα για να ξεκινήσει να λειτουργεί η ΑΕΚ (4 εκ. δήλωσε ο Θ. Μαύρος πως χρειάζονται) και οι συνθήκες μόνο εύκολες δεν είναι.
Ο κόσμος απομένει!
Μοναδική πηγή εσόδων από το έμψυχο υλικό είναι ο Λεονάρντο αλλά ακόμα πρόταση που να αγγίζει τα θέλω της διοίκησης δεν υπάρχει. Και αν υπάρξει, σίγουρα δεν θα καλύπτει το ποσό που λείπει από τα ταμεία.
Μοναδικό οξυγόνο για τον δικέφαλο αετό, είναι ο κόσμος και μόνο. Μόνο ο κόσμος διπλασιάζοντας τα διαρκείας (τουλάχιστον) και δεκαπλασιάζοντας τις συμμετοχές σωτηρίας, θα δώσει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, να κάνεις τις όποιες προσθήκες προκειμένου να παλέψει αγωνιστικά στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας της.
Από επιφανείς ΑΕΚτζήδες χορτάσαμε και πήραμε και για το σπίτι… Πλέον μόνο ο κόσμος της μπορεί! Στα χέρια του κόσμου της, το μέλλον της ΑΕΚ!
Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.