, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Περάστε τις αλλαγές, αλλιώς Grexit!»

Διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν από το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι τέσσερις αντιπρόσωποι της FIFA και της UEFA που βρίσκονται από χθες στη χώρα μας.
Στις 9 το πρωί, η αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών συναντήθηκε με τον Μάκη Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), στις 10 με τους Παναγόπουλο, Μπαλωμένου (Παναθηναϊκός), στις 11 με τον Γιάννη Βρέντζο (Ολυμπιακός) και στις 12 με τον Μηνά Λυσάνδρου (ΑΕΚ).
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, η αντιπροσωπεία FIFA/UEFA ζήτησε ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, να περάσουν όλες οι αλλαγές που έχουν προτείνει για το Καταστατικό και τους Κανονισμούς.
Συγκεκριμένα:
-Να αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ και να αποτελεί το 22% με 25% του σώματος.
-Να μειωθεί συνολικά το εκλογικό σώμα και κάθε Ένωση να έχει μία ψήφο και όχι τρεις, ενώ από μία ψήφο θα έχει και κάθε ΠΑΕ της Super League.
-Να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15!
-Να καταργηθούν πολλές από τις επιτροπές της ΕΠΟ.
-Να δημιουργηθεί μια επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με συμμετοχή και του προέδρου της ΕΠΟ που θα συζητάει προκαταρκτικά όλα τα θέματα και θα εισηγείται.
Για τα παραπάνω ζητήματα, οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA ήταν κάθετοι και είπαν ξεκάθαρα στους εκπροσώπους των ΠΑΕ ότι αν αυτά δεν προχωρήσουν άμεσα, τότε θα αποσύρουν την «επιτροπή εξομάλυνσης», το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απομονωθεί και θα πάμε σε… ποδοσφαιρικό Grexit!
Σε ό,τι αφορά την διαιτησία, FIFA και UEFA δεν δέχτηκαν να γίνει η παραμικρή κουβέντα με τις ΠΑΕ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κυρίως αναφέρθηκε και σε αυτό το ζήτημα και τα προβλήματα που υπάρχουν.
Εξάλλου, η αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών, έδειξε προς τους τέσσερις «μεγάλους» ότι ήταν απόλυτα ενήμερη για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τις καταστάσεις που δημιουργούνται, για τα επεισόδια αλλά και για την διαιτησία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και όχι μόνο, για τον καταμερισμό και τους συσχετισμούς δυνάμεων στις Ενώσεις και στις ΠΑΕ. Τα πάντα, με ονόματα και διευθύνσεις!
Τα επόμενα σημερινά ραντεβού είναι με τις Ενώσεις: Στις 16:00, FIFA και UEFA θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία των Ενώσεων που πρόσκεινται στην πλειοψηφούσα παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου, που θα αποτελέσει -με πάσα βεβαιότητα- και την επόμενη αιρετή διοίκηση στην ΕΠΟ. Παρών θα είναι και ο ίδιος ο υποψήφιος πρόεδρος. Στις 17:30, θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία των Ενώσεων που δεν στηρίζουν την «παράταξη Γραμμένου» και παραμένουν ταγμένες στο παλαιό και αμαρτωλό «σύστημα ΕΠΟ».
Αύριο Παρασκευή, στις 9 το πρωί, τέλος, θα συναντηθούν με αντιπροσωπεία των υπολοίπων 12 ΠΑΕ της Super League.
Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.