, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Περισσότεροι από 50.000 τουρίστες στη Θεσσαλονίκη λόγω EuroPride 2020!

Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το κεντρικό φεστιβάλ Υπερηφάνειας,  EuroPride 2020, έπειτα από απόφαση της ετήσιας συνέλευσης των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διοργανωτών Pride (EPOA), που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.
Η Θεσσαλονίκη που ανέλαβε τη διοργάνωση, μέσω του Thessaloniki Pride, κατά την ψηφοφορία, επικράτησε έναντι του Αμβούργου (Γερμανία) του Μπέργκεν (Νορβηγία) και των Βρυξελλών (Βέλγιο), ενώ ο θεσμός που ξεκίνησε το 1992, θα πραγματοποιηθεί για  πρώτη φορά σε χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με προτεινόμενο διάστημα διεξαγωγής από τις 20 έως τις 28 Ιουνίου 2020.
Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε: «Η ανάληψη της διοργάνωσης του EuroPride 2020 θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη, καθώς υπολογίζεται ότι θα φέρει στην πόλη περισσότερους από 50.000 τουρίστες, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητά της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Ταυτόχρονα, όμως, αποδεικνύει ότι είναι πλέον μια πόλη ανοιχτή, ανεκτική στη διαφορετικότητα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο στη συνέλευση, στην εισήγησή της επισήμανε τον ιδιαίτερο συμβολισμό που έχει η επιλογή της Θεσσαλονίκης ως διοργανώτριας του θεσμού, εξαιτίας και της κομβικής θέσης που κατέχει γεωστρατηγικά στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη γενικότερα: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επικρατήσαμε απέναντι σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις με ισχυρές υποψηφιότητες και για το γεγονός ότι το EuroPride 2020 θα φέρει στην Θεσσαλονίκη εκπροσώπους διάφορων κοινωνικών ομάδων από όλες τις χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Ρία Καλφακάκου, η οποία με τη συμμετοχή της στην αποστολή συνέβαλε στην αίσια έκβαση».
Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, από την πλευρά του τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από το πρώτο συγκινητικό Thessaloniki Pride του 2012 φτάσαμε στην ευρωπαϊκή αποδοχή και καταξίωση με το EuroPride 2020, που θα φιλοξενήσουμε στη πόλη μας. Επίμονα, υπομονετικά και μεθοδικά έχουμε όλα αυτά τα χρόνια δουλέψει για την καθιέρωση του Pride στην πόλη μας. Ενώνοντας δυνάμεις, κινήματα και διαφορετικές απόψεις, αποφεύγοντας ακρότητες και εντάσεις και καλλιεργώντας την αποδοχή στη διαφορετικότητα. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά για την κοινωνική ελευθερία στην Θεσσαλονίκη  και τώρα ήρθε η ώρα που η πρόοδος αυτή αναγνωρίζεται και από τους ευρωπαϊκούς φορείς».
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης, δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της EPOA – The European Pride Organisers Association, τα οποία με την ψήφο τους μας εμπιστεύτηκαν και μας δίνουν την τιμή να φιλοξενήσουμε το EuroPride του 2020. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, όχι μόνο στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε πως το EuroPride 2020 θα είναι μια γιορτή διεκδίκησης που θα αλλάξει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο. Μια νέα εποχή αρχίζει για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και είμαστε περήφανοι και περήφανες που στο μεγαλειώδες αυτό εγχείρημα έχουμε αρωγό τον Δήμο Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.