, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πεσμένος κατά 30% ο τζίρος των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη!

Μείωση του τζίρου τους, κατά μέσο όρο, σε ποσοστό 20% έως 30% από πέρυσι, είχαν οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας, μετά από έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε καταστήματα του Κέντρου, της Ανατολικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, μόνο το 14% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 86% δήλωσε δυσαρεστημένο από την κίνηση των καταστημάτων την περίοδο των εορτών.
Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι καλύτερη καταναλωτική κίνηση υπήρξε κατά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, το 8% δήλωσε ότι κινήθηκε καλύτερα την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ το 42% δηλώνει ανικανοποίητο και τα δύο χρονικά διαστήματα.
Παρόμοια είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η αγοραστική κίνηση τις δύο Κυριακές που ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, με το 80% να δηλώνει απογοητευμένο από την κίνηση των καταστημάτων την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ενώ το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε απογοητευμένο από την κίνηση της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2016.
Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με πώς έκλεισε η χρονιά του 2016 σε σχέση με το 2015 , το 62% των εμπορικών επιχειρήσεων δήλωσε ότι είχε μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο, σε ποσοστό 17%, το 18% έμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ μόνο το 8% δήλωσε αύξηση του ετήσιου τζίρου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι η καταναλωτική διάθεση δεν δείχνει να αλλάζει, γεγονός που οδηγεί στην κάμψη των λιανικών πωλήσεων και κατ’επέκταση του τζίρου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Ελπίδα όλων είναι η εκπτωτική περίοδος που αρχίζει στις 9 Ιανουαρίου 2017, να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις εμπορικές επιχειρήσεις.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.