, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποδηλασία ΠΑΟΚ: Βγάζει τους αυριανούς πρωταθλητές

Το ποδηλατικό τμήμα του ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε με την ίδρυση του συλλόγου, το 1926, και είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα στην Ελλάδα και από τα πολυπληθέστερα στη Βόρεια Ελλάδα. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, οι αθλητές του συλλόγου πέτυχαν σημαντικές επιτυχίες και με το πέρασμα των χρόνων η ομάδα ανέδειξε σημαντικά ταλέντα των πεντάλ, μετρώντας πρωταθλητές, πανελλήνια μετάλλια και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.
Σημαντική στιγμή για την πορεία του τμήματος αποτέλεσε η μεταγραφή του πολλάκις πρωταθλητή Ελλάδας, κυπελλούχου κόσμου και παγκόσμιου πρωταθλητή, Γιάννη Ταμουρίδη, το 2007, που έδωσε και την ώθηση για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
Σήμερα, οι προπονήσεις γίνονται στο δάσος του Σέιχ-Σου για το τμήμα της ορεινής ποδηλασίας και στο γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ για το τμήμα της ποδηλασίας δρόμου, ενώ στον «δικέφαλο» λειτουργεί και ακαδημία ποδηλασίας, στην οποία μπορούν να εγγραφούν παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.