, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποια χρώματα πρέπει να έχει το σπίτι σου για να είσαι πιο χαρούμενος

Δεν είναι μόνο η διακόσμηση αλλά και τα χρώματα στο σπίτι που επηρεάζουν τη διάθεσή μας.
Σύμφωνα με ψυχολογικές έρευνες υπάρχουν συγκεκριμένες αποχρώσεις που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας: να μας κάνουν να νιώθουμε μελαγχολία ή να μας ανεβάσουν, να μας ηρεμήσουν ή να μας φορτίσουν.
Μια χρωματολόγος, η Sue Kim, εξηγεί ποια χρώματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία μας στο σπίτι.
«Ο καθένας θα πρέπει να αναζητήσει το χρώμα που έχει συνδέσει με χαρούμενες στιγμές. Θα πρότεινα ο καθένας να φτιάξει ένα «χρωματολόγιο» και να σκεφτεί ποιο χρώμα έχει συνδέσει με τη χαρά. Για πολλούς τα έντονα χρώματα είναι αυτά που έχουν συνδεθεί με τη χαρά, ενώ για άλλους οι πιο απαλοί τόνοι είναι αυτοί που τους γεμίζουν θετικά συναισθήματα.
1) Βιολετί: Για αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία: Για κάποιους μπορεί να είναι μελαγχολικό αλλά η χρωματολόγος υποστηρίζει ότι το μωβ μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ιδανικό για περισυλλογή και ηρεμία.
2) Ανοιχτό πράσινο… προς το κίτρινο: Ενας τόνος που αποπνέει καλή ενέργεια. Μας φέρνει στο μυαλό την άνοιξη και ένα αίσθημα ενθουσιασμού, σύμφωνα με την ειδικό.
3) Κίτρινο ανοιχτό: Το κίτρινο είναι συνδεδεμένο με τη χαρά. Με τη ζεστασιά και τις ακτίνες του ήλιου. Το κίτρινο είναι μια φυσική πηγή θετικής ενέργειας και συναισθημάτων.
4) Μπλε για ξεκούραση: Μας ηρεμεί και μας ξεκουράζει. Βοηθά στον καλό ύπνο. Ενα χρώμα ιδανικό για κρεβατοκάμαρα σύμφωνα με την ειδικό.
5) Silver sage, το ουδέτερο: Αποπνέει αρμονία και ισορροπία. Απλότητα και κομψότητα.
ΠΗΓΗ: Bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.