, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Βορειοελλαδίτες για τα Χριστούγεννα

Βιέννη, Πράγα και Βουδαπέστη βρίσκονται πρώτες στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια που έχουν προγραμματίσει για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης τουριστικών γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρωνα Θεολόγη, οι προορισμοί αυτοί είναι αρκετά δημοφιλείς επειδή υπάρχουν οικονομικά και καλά οργανωμένα πακέτα. «Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν δουλέψει πολύ και έχουν επενδύσει σε αυτούς τους προορισμούς, οικοδομώντας συνεργασίες» είπε.
Μεγάλη άνοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, παρουσιάζουν και οι οδικές εκδρομές με προορισμούς τις πόλεις των γειτονικών χωρών, όπως Σόφια, Μπάνσκο, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ.
Πάντως, σύμφωνα με τον κ.Θεολόγη, σε σχέση με πέρυσι αναμένεται μια μικρή πτώση. «Αν και ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα, διότι οι Έλληνες είμαστε της τελευταίας στιγμής και κλείνουμε πολλές φορές αργά τα ταξίδια, φαίνεται πως θα έχουμε μια μικρή πτώση. Παρόλο που το καλοκαίρι και το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πήγαμε καλά, τώρα ο κόσμος παρουσιάζει μια διστακτικότητα, ενδεχομένως λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που προκύπτουν πάντα στο κλείσιμο του έτους», ανέφερε ο κ.Θεολόγης.
Υπάρχει όμως και μια ακόμη κατηγορία ταξιδιωτών που κλείνουν μόνοι τους και μέσω διαδικτύου τις εκδρομές τους, σύμφωνα με τα στοιχεία από την κίνηση των αεροπορικών εταιρειών, όπως επισημαίνει. «Η κατηγορία αυτών των ταξιδιωτών κλείνει πολύ νωρίς τις εκδρομές τους που αφορούν την περίοδο από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου, είναι ηλικίας 35 με 40 ετών και το 19% πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους μέσω smart phones», προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών γραφείων Μακεδονίας – Θράκης. Μάλιστα, η ανώτατη τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων αγγίζει τα 290 ευρώ και η κατώτερη τα 15 ευρώ.

Μένουμε Ελλάδα

Ένας προορισμός που βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων είναι το Μέτσοβο, όπως σημειώνει ο κ.Θεολόγης, ενώ μεγάλη προτίμηση δείχνουν για τη λίμνη Πλαστήρα, όπου η πληρότητα αγγίζει ήδη το 90 με 95%.
Ελάτη, Περτούλι και Μετέωρα είναι εξίσου αγαπημένοι προορισμοί και βρίσκονται ψηλά στη λίστα των επιλογών τους. Στους πιο κοντινούς νομούς, όπως η Πιερία και η Πέλλα, αν και υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι προορισμοί, είναι σημαντικός ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν εκδρομές αυθημερόν με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται διανυκτέρευση.newsbeast.gr
ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.