, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ποιο είναι το ιδανικό αυτί για να μιλάμε στο τηλέφωνο;

Βάζουμε στοίχημα ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που ποτέ δεν σας πέρασε από το μυαλό. Παρόλα αυτά η επιστήμη το ερεύνησε.
Ας πούμε ότι χτυπάει το τηλέφωνό σας. Το σηκώνετε και το βάζετε στο αυτί σας να μιλήσετε. Μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, αν απαντήσατε στην κλήση με το δεξί χέρι, τότε, ασυναίσθητα, θα τοποθετήσετε το κινητό σας στο σεξί αυτί και αντίστοιχα αν σηκώσετε το κινητό με το αριστερό χέρι, θα επιλέξετε το αριστερό αυτί για να ακούσετε ποιος είναι στην άλλη γραμμή.
Ποιο όμως είναι το καταλληλότερο τελικά;
Όλα εξαρτώνται από τον τύπο συσκευή που χρησιμοποιείτε.
Ένας μηχανικός ονόματι Harun Siljak, του οποίου η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Forbes, υποστηρίζει πως το να χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη πλευρά για να κάνουμε ή να απαντάμε στις κλήσεις επηρεάζει την απόδοση του κινητού. Όπως λέει αυτό έχει να κάνει με τη συνδεσμολογία και τη δομή της κάθε συσκευής.
Πιο συγκεκριμένα όλες οι συσκευές iPhone και τα μοντέλα Samsung Galaxy S7s αποδίδουν καλύτερα αν τα βάζετε στο δεξί αυτί ενώ κινητά όπως το LG G5s έχουν καλύτερη δυναμική όταν τα τοποθετείς στο αριστερό.
Ενημερωτικά βέβαια, για να κάνουμε και τον απαραίτητο αντίλογο, προτείνεται να μιλάτε στο κινητό με hands free, αφού υπάρχουν ακόμα μελέτες σε εξέλιξη που συνδέουν τον καρκίνο του εγκέφαλου και του λαιμού με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.
Πηγή: bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.