, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποτήρια που… τρώγονται!

Είμαστε μόλις ένα βήμα πριν από έναν κόσμο απαλλαγμένο από πλαστικά σκουπίδια, όπως υπόσχεται μια εταιρία που παράγει βρώσιμα πλαστικά ποτήρια.
Η Τσέλσι Μπριγκάντι και η Λι Αν Τάκερ συναντήθηκαν για πρώτη φορά όταν σπούδαζαν Product & Industrial Design στο Parsons -το περίφημο Parsons, ένα από τα διασημότερα ινστιτούτα ντιζάιν σ’ όλον τον κόσμο- στην Νέα Υόρκη. Τους ήρθε η ιδέα να δημιουργήσουν ποτήρια που τρώγονται. Συμμετείχαν, το 2010, σε διαγωνισμό Jell-O. Ακολούθησε μια καμπάνια στο Kickstarter και μια εμφάνιση στο αμερικανικό τηλεοπτικό σόου Shark Tank (καθάρισαν σχεδόν 600.000 δολάρια). Και γεννήθηκε η Loliware.
Τα ποτήρια είναι από φύκια, αναμεμειγμένα με οργανικές γλυκαντικές ουσίες και είναι απολύτως βρώσιμα. Πέρυσι, έκανε ντεμπούτο και το πιο πρόσφατο πρωτότυπό τους, με εκχυλίσματα βιταμινών.
«Αν (το ποτήρι) καταλήξει σε ποταμάκι ή κανάλι, εκεί όπου υποτίθεται ότι δεν πρέπει να καταλήξει, θα διαλυθεί όπως διαλύεται μια μπανανόφλουδα όταν καταλήγει σε ποταμάκι» εξήγησε η Λι Αν Τάκερ, στο Lost At E Minor. «Αυτό είναι σημαντικό βήμα σε σχέση με άλλα βιοπλαστικά με βάση τον αραβόσιτο, τα οποία εξακολουθούν να είναι ένα θέμα για τα κανάλια».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.