, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν προς το βράδυ.
Πολύ ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Παράλληλα, θα εκδηλωθούν μπουρίνια σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Στο «μάτι του κυκλώνα» αναμένεται να βρεθούν τα νησιά των Σποράδων.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν σήμερα: Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειοανατολική Πελοπόννησος.
Ακόμα, η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στα βόρεια.
Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Ανάλογο σκηνικό θα παρουσιάσει ο καιρός και τη Δευτέρα, καθώς θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.
Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.
Επισημαίνεται ότι θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση αύριο. Μάλιστα, από τους 42°C που είχε φτάσει την περασμένη Πέμπτη θα πέσει ακόμα και στους 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα.Ακόμα, θα έχουμε μελτέμια που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.