, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Πρίγκιπας αρνήθηκε να ταφεί πλάι από τη… βασίλισσα του!

Κάτι… περίεργο υπάρχει στο Στέμμα της Δανίας: Ο σύζυγος της βασίλισσας Μαργαρίτας, ο 83χρονος πρίγκιπας Ερρίκος, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ταφεί (όπως συνηθίζεται) δίπλα στη σύζυγό του, όταν έρθει εκείνη η ώρα, επειδή δεν του δόθηκε ποτέ ο τίτλος του βασιλιά.
Το Παλάτι ανέφερε πως η βασίλισσα έχει αποδεχθεί την απόφαση του Ερρίκου.
Ο Ανρί Μαρί Ζαν Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά είχε γεννηθεί το 1934 στη νότια Γαλλία και γνώρισε τη Μαργαρίτα στο Λονδίνο.
Παντρεύτηκαν, μετέτρεψε το όνομά το σε Χένρικ και έγινε από καθολικός προτεστάντης, αποκηρύσσοντας επίσης τη γαλλική υπηκοότητα. Παρά τις ελπίδες του ωστόσο, όταν η Μαργαρίτα ανέβηκε στο θρόνο της Κοπεγχάγης κράτησε τον τίτλο του πρίγκιπα (μετά την ανάληψη του Στέμματος, «πρίγκιπας σύζυγος») αντί να «αναβαθμιστεί» σε «βασιλιάς σύζυγος».
Δεν έκρυψε ποτέ το παράπονό του. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκηρύξει τον τίτλο του πρίγκιπα, εμφανίζεται σε ελάχιστες επίσημες περιστάσεις και περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στη νότια Γαλλία -επισήμως, διαμένει με την ακόμη σύζυγό του, βασίλισσα Μαργαρίτα.
Εκπρόσωπος του Παλατιού, η Λένε Μπάλεμπι, δήλωσε στη δανεζική εφημερίδα ταμπλόιντ BT πως «δεν είναι μυστικό ότι ο πρίγκιπας ήταν για χρόνια δυσαρεστημένος με το ρόλο του, μία δυσαρέσκεια που μεγάλωνε με τα χρόνια».
«Για εκείνον, η απόφαση να μην ταφεί δίπλα στη βασίλισσα είναι φυσικό επακόλουθο του ότι δεν του επιφυλάχθηκε ισότιμη μεταχείριση με εκείνη, επειδή δεν πήρε τον τίτλο που επιθυμούσε» ανέφερε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.