, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πριν από λίγο: Εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο, σε εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ύψος του Makro. Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για πτώση ατόμου από μηχάνημα. Στο σημείο έχει σπεύσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και σπεύδουν και δυνάμεις της αστυνομίας.
Όπως δήλωσε στο Karfitsa.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό, Σταύρος Στέτσικας: «επινοικίαστηκε ένα ανυψωτικό μηχάνημα με καλάθι όπου ο χειριστής ανεβαίνει και το χειρίζεται από εκεί. Η εταιρεία λοιπόν το νοίκιασε, ήρθε ο ιδιοκτήτης να το παραδώσει στο εργοτάξιο και όπως κατέβαζε το μηχάνημα του έφυγε και πλάγιασε. Ο εργαζόμενος βρισκόταν μέσα στο καλάθι , έπεσε και χτύπησε τη μέση του. Είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Λογικά θα έρθει η επιθεώρηση εργασίας για να δούμε τι γίνεται». Ο κ. Στέτσικας υπογράμμισε πως πρόκειται για εξωτερικό συνεργάτη και όχι για εργαζόμενο της εταιρίας. «Τέτοια ελαφριά μικροατυχήματα συμβαίνουν μέσα στα έργα. Μπορεί να συμβούν και από απροσεξία, δε σημαίνει πως είναι ελλιπή τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο ίδιος..
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.